fbpx

WE Fashion checkout

Men kan 10% sneller bestellen binnen de one-click check-out van WE Fashion door een geoptimaliseerd design, gebaseerd op klantonderzoek en usability tests.

WEFashion.nl

DE CASE

Na een eerdere succesvolle opdracht waarin we een optimalisatieslag hebben gemaakt in de PLP en PDP pagina’s van de online winkel vroeg WE Fashion ons om met voorstellen te komen voor de optimalisatie van de checkout. WE Fashion leverde ons de analytics data die de uitgangspunten vormden voor de conversie specialisten van Online Department.

Sneller en gemakkelijker je bestelling afronden.

Hoe zorgen we ervoor dat een zeer uitgebreide filterfunctie gemakkelijk en snel in gebruik wordt én op mobiel dezelfde ervaring heeft?

PROCES

Na een uitvoerige benchmark van de top 20 e-commerce bedrijven in binnen- en buitenland en een analyse van de data hadden we inzicht in de best practices en waren de grootste uitstappunten helder. Nu kon het creatieve proces beginnen.

We besloten een experiment te starten waarbij we de bezorgopties uit de checkout funnel haalden en deze te verplaatsen naar het winkelmandje. Klanten van WE Fashion die nu aan de checkout begonnen hadden de eerste stap al gezet en bleken eerder geneigd om de rest van het bestelproces af te maken.

RESULTAAT
  • Verminderen van het aantal stappen in de checkout funnel
  • Conversiestijging > 9%
  • Mobile friendly
  • Happy users!

RESULTAAT

Nadat we ons prototype uitvoerig hebben getest op een heel divers klantenpanel is besloten de nieuwe checkout naar de productomgeving te brengen.

Wil je meer informatie over onze aanpak? Klantonderzoek

Door het verbeteren van de user experience van de check-out is de gemiddelde conversie met 10% toegenomen. Dat is een indrukwekkend resultaat.

Clutch review Online Department
Bram Bruijns e-commerce manager
Expert Dave

Dave

UX lead & Lean Innovation Consultant

Dave is onze Lean Doctor en ontwerpt waardevolle interacties met behulp van design research en rapid experimentation. Op basis van analytics en klantonderzoek voert hij samen met jouw tech- en marketingteam experimenten uit die leiden tot hogere conversie en blijere klanten.

T: 06 - 28 81 60 86

Neem contact op
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route