Integratie UX design proces

Hogere conversies en een versterkte merkbeleving voor alle customer journeys dankzij geïntegreerd UX proces.

50Five is een snelgroeiende club ondernemers uit Eindhoven met de ambitie om marktleider te worden in smart home producten. De technische partner had recentelijk een heel nieuw e-commerce platform gebouwd in Magento. Daarna ging alle aandacht uit naar het bieden van extra service en het verhogen van de conversie.

De vraag

De migratie van Magento 1 naar Magento 2 was tevens de aanleiding om een UX team toe te voegen aan het bestaande development team.

Onze UX experts werden voor een periode van 6 maanden ingezet voor de optimalisatie en doorontwikkeling van het e-commerce platform. Naast het design van de verschillende pagina’s zijn we aan de slag gegaan met het implementeren van een effici├źntere design operatie.

Boek een spreekuur

Meer leren over dit onderwerp? Ga in gesprek met een van onze experts.

Lindomar

Lindomar Jon-Ming

UX designer 010 - 8911051
Plan je afspraak

Slideshow Items

Proces en aanpak

We zijn begonnen met het opstarten van verschillende design sprints. Iedere nieuwe functionaliteit werd eerst door ons UX team ontworpen en getest, voordat het in een volgende sprint werd ontwikkeld door de developers.

Parallel aan de ontwikkeling hebben we een heel nieuw Design System opgezet. Hierin werden alle unieke design elementen en templates opgeslagen met de bijbehorende rationales. Daarmee konden we een consistente beleving waarborgen op het hele platform en konden nieuwe medewerkers snel aan de slag met de doorontwikkeling.

Customer journey workshops hebben bijgedragen aan de nieuwe klantgerichte aanpak en hebben de data inzichtelijk gemaakt voor alle afdelingen. De visie en strategie hebben we doorvertaald in een Product Roadmap voor de volgende 12 maanden. Dit gaf veel focus voor het team en de rest van de organisatie.

Resultaat

Alignment binnen alle afdelingen met overzichtelijke product roadmap
Sturen op klantdata met behulp van customer journeys
Design System als levend document met alle design elementen en rationales
Meer dan 10% conversie optimalisatie van de checkout funnel

Optimalisatie voor mobile

Realtime inzicht in en overzicht in emballage administratie

Bekijk case