Cultuur

De mensen bij Online Department worden gedreven door een gedeelde purpose. We zijn een digitaal ontwerpbureau met een unieke familiecultuur én groeiambities.

cultuur

Technologie menselijker maken

Al vanaf de oprichting worden we gedreven door een duidelijke missie: tegenwicht bieden aan de snel digitaliserende wereld om ons heen door software menselijker en gebruiksvriendelijker te maken. Door echt onderdeel te zijn van de teams van onze opdrachtgevers dragen we ons user-centered proces over aan de organisatie.

Onze waarden

UX-Gllde-interactie-ontwerpers
Betrokken
cultuur
Creatief
cultuur
Altijd in ontwikkeling

Altijd in ontwikkeling

Bij Online Department barsten we van de creatieve energie. We houden onszelf scherp door (inter)nationale workshops en seminars bij te wonen, masterclasses te organiseren en experts uit andere vakgebieden bij ons uit te nodigen. Iedere vrijdag spijkeren we onszelf bij tijdens de UX Gildes en onze eigen Academy.

De afgelopen jaren is UX design uitgegroeid tot een volwassen markt. Met ons team van 25 researchers, interactieontwerpers, user interface designers, facilitators en trainers zetten we ons naast het werk voor klanten in om samen onze missie te halen: uitgroeien tot het meest gespecialiseerde UX bureau van Nederland. Met gemiddeld 25% groei per jaar is Online Department een gezonde onderneming waarbij de cultuur en het geluk van de werknemers centraal staat.

Social return
10% van onze tijd besteden we aan sociale projecten en startups die een positieve impact maken op onze maatschappij, zoals socialdebt en de Zorgambassade.

Bekijk de vacatures

Op bezoek bij Online Department

Bij Online Department barsten we van de creatieve energie. We houden onszelf scherp door (inter)nationale workshops en seminars bij te wonen, masterclasses te organiseren en experts uit het vak bij ons uit te nodigen. Iedere vrijdag spijkeren we onszelf bij tijdens de UX Gildes en onze eigen Academy.

Een kijkje achter de schermen bij Online Department tijdens onze kwartaal-heidag
Bekijk de video van de oprichter Machiel en Chief Customer Engagement Tamara

Bekroond werk

We zetten ons in om de productiviteit en het werkgeluk van alle eindgebruikers te verhogen. 

Omdat we heel intensief samenwerken met onze klanten aan de ontwikkeling van complexe software en digitale innovaties, zien we ook wat ons werk oplevert. Dat heeft bijgedragen aan onze groei, maar ook aan de groei van onze opdrachtgevers.

Deze groei is bekroond met 3 Gazellen Awards op rij voor snelle groeier en een nominatie voor de UX Design Awards in 2021. Dat geeft het vertrouwen dat steeds meer opdrachtgevers onze missie delen. UX is volwassen geworden in Nederland!

Trainingsbudget

Iedereen krijgt een ruim budget om trainingen te volgen in binnen- en buitenland.

Mentor

Iedere medewerker krijgt een mentor toegewezen die helpt om jouw persoonlijke groeiplannen te realiseren.

Academy

Iedere maand nodigen we vakidioten uit om meer te leren over UX, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

Flexibel

Je kunt thuis werken, op locatie bij de klant, op kantoor of vanuit een koffiebar: jouw meest creatieve omgeving!

2011
2018
2021
2030
2011

In 2011 is Online Department opgericht door Machiel Oskam en Dave de Lange. Het idee voor een 'online afdeling' gespecialiseerd in UX design ontstond tijdens een reis naar Silicon Valley.

FD Gazellen award 2018

Drie jaar op rij zijn we genomineerd voor de Gazellen Awards en behoren we tot de snelste groeiers van Nederland. Dat geeft vertrouwen en bevestigd dat opdrachtgevers geloven in onze missie.

Feestjes moet je vieren 2021

In 2021 vierden we een bescheiden feestje voor ons 10-jarig bestaan.

BHAG 2030

Onze Big Hairy Audacious Goal (BHAG) is UX marktleider worden in Nederland in 2030. Dat geeft onze focus en motivatie om onszelf iedere dag weer uit te dagen!

Ontzettend blij, trots en dankbaar dat ik bij de OD family mag werken en de komende tijd nog heel veel ga leren!

Max - Interaction designer