Een verbeterd intranet voor gemeente Den Haag

Adoptie van het intranet verhogen door werknemers te betrekken

Naar aanleiding van diverse gebruikersonderzoeken zijn we gestart met een visietraject: de gezamenlijke transformatie van het intranet en andere webapplicaties. Het moest leiden tot een uniform design en betere gebruikerservaring in én tussen meerdere applicaties.

 

De vraag

In co-creatie met het Werknet team ontstond een nieuwe visie op het interne ICT landschap van de gemeente. Uitgangspunt was het realiseren van een sterke uniformiteit tussen de verschillende applicaties en een eenduidige gebruikerservaring op alle apparaten. Hiernaast moest de digitale werkomgeving worden voorzien van een eigen persoonlijkheid, zodat er een intuïtieve gebruikerservaring ontstond.

Wat waren de doelstellingen?

  • Een gezamenlijke visie vormen over de toekomst
  • Adoptie verhogen
  • Gebruikersgemak verbeteren
  • Minder klachten
  • Uniform design in nieuwe digitale huisstijl

 

Slideshow Items

Proces en aanpak

Naar aanleiding van diverse gebruikersonderzoeken zijn we gestart met een visietraject. Onze strategische rol hebben we nooit los gelaten. De visie was breder dan het optimaliseren van één applicatie en betrof de gebruikerservaring in én tussen meerdere applicaties.

Vanuit deze visie is een nieuwe visuele stijl gedefinieerd en verwerkt tot een stijlgids. Dit document ontwikkelde zich tot een digitale bron waarin alle richtlijnen voor de look & feel van alle webapplicaties bij elkaar komen.

Resultaat

Gedeelde visie op de digitale werkomgeving
Efficiënte samenwerking door on-site UX experts
Nieuwe visuele identiteit en design systeem
Getest design
Verhoogde adoptie en gebruikerstevredenheid
Minder druk op de helpdesk

Samenwerking

In sprints werden nieuwe onderzoeken uitgevoerd en het intranet verrijkt met nieuwe componenten. Zo ontstond stap voor stap een praktische handleiding en stijlgids voor de verdere doorontwikkeling van het intranet.

UI styleguide Gemeente Den Haag
Tamara

Tamara

Chief Customer Engagement

Kennismaken

Meer weten over deze case? Maak een afspraak voor een presentatie.

Plan je afspraak 010 - 8911051
Tamara