fbpx

Brickler

Met de Brickler app zoeken starters op de woningmarkt hun droomhuis, vergelijken ze hypotheken én kopen het huis.

Huis kopen met Brickler
Fintech hypotheek app

Het idee van de Brickler app

Brickler is een initiatief van Nationale Nederlanden. Met deze app kunnen starters op de woningmarkt hun droomhuis kopen. De app had een betere merkuitstraling nodig die de jonge doelgroep aanspreekt. Bovendien waren er nieuwe interacties en user flows nodig om hypotheekaanbieders te kunnen vergelijken én om een hypotheek af te sluiten. Wij verzorgden het volledige mobile app design van idee tot visual design.

Starters kopen droomhuis via app

In het app design hebben we een nieuwe uitstraling doorgevoerd en daarbij gekozen voor een clean ontwerp met veel wit en ruimte. Dat past beter bij de jonge doelgroep. Verder hebben we nieuwe interactie designs ontworpen en bestaande user flows verbeterd.

Het proces

Ons team bestond uit een UX lead, een visual designer, een interaction designer en een tester. We werkten op locatie van de klant. Nieuwe ontwerpen konden we daardoor direct bespreken, wat telkens nieuwe inzichten gaf. Door deze design sprints kwamen we in hoog tempo tot de beste oplossingen.
Op het stationsplein van Rotterdam Centraal vroegen we feedback aan potentiële gebruikers. Tevens testten we herhaaldelijk de gebruiksvriendelijkheid. Zo waren we in staat om in korte tijd een gevalideerd ontwerp op te leveren.

Resultaten
  • De merkuitstraling past beter bij de jonge doelgroep.
  • De interactie is eenvoudiger en logischer.
  • Gebruiker wordt steeds verleid om gegevens te verstrekken.
  • Huizenaanbod afgestemd op mogelijkheden van gebruiker.
  • Meer kans dat gebruiker droomhuis koopt met Brickler.

De uitdaging

De grootste uitdaging was om gebruikers van de app te verleiden om hun financiële gegevens in te vullen. In de huidige praktijk zoeken mensen eerst naar een huis voordat zij nadenken over de financiering ervan. Maar deze informatie is wél nodig om huizen te kunnen tonen die passen bij de mogelijkheden van de gebruiker. We hebben een systeem bedacht waarbij de huizenzoeker telkens bij ieder gebruik van de app verleid wordt om meer informatie te verstrekken.

Wil je de interactie van jouw app ook verbeteren? Kijk hoe we dit aanpakken.Interaction Design

“De professionals van Online Department zijn creatief, maar óók realistisch. Nieuwe klanten raad ik aan om niet zélf proberen alles in te vullen, maar heldere doelen te stellen; Laat je verrassen door de creatieve oplossingen waar de designers mee komen, dan haal je het maximale eruit.”

Clutch review Online Department
Hans Buursink Lead Innovation Hypotheken
Expert Dave

Dave

UX lead & Lean Innovation Consultant

Dave is onze Lean Doctor en ontwerpt waardevolle interacties met behulp van design research en rapid experimentation. Op basis van analytics en klantonderzoek voert hij samen met jouw tech- en marketingteam experimenten uit die leiden tot hogere conversie en blijere klanten.

T: 06 - 28 81 60 86

Neem contact op
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route