Dit zijn de voordelen van een Discovery Sprint

Dave

Dave de Lange

Partner - Innovation Lead

Innoveren is niet altijd makkelijk, maar het inzetten van een stappenplan als de Discovery Sprint laat het innovatieproces soepel verlopen. Een Discovery Sprint zet je in voorafgaand aan het vernieuwen van bestaande software, websites of apps, maar ook vóór het ontwikkelen van een nieuw product. Welke voordelen brengt een Discovery Sprint met zich mee? 

Discovery Sprint als ‘nulmeting’

Onderzoek heeft een belangrijke rol binnen de Discovery Sprint. Zo krijg je actueel inzicht in gebruikerservaringen. Zie het als een nulmeting. Je brengt de gebruikerstevredenheid in kaart. Dat doe je op basis van kwalitatief en kwantitatief onderzoek. 

Zelf doen we dit bij Online Department door het afnemen van interviews en het doen van usability onderzoek. Je ontvangt van ons vervolgens de feedback van je klanten en eindgebruikers met een rapportcijfer. Aanvullend gaan we ook in gesprek met je sales- en supportafdeling om een nog duidelijker beeld te krijgen van de gebruikerservaringen en knelpunten. 

Een Discovery Sprint levert zo concrete inzichten, kansen en adviezen op.

Nog meer redenen om een Discovery Sprint te starten

Een andere reden om een Discovery Sprint in te zetten, is om de gebruikersinterface van je digitale product te vervangen. Naast functionaliteit krijgt daarbij de look en feel ook een apk. Dat geldt overigens voor alle (instapmomenten van) Discovery Sprints. Onderzoek en design zijn even belangrijk. Zowel bij het testen van nieuwe functionaliteiten, het ontwikkelen van een visie op de toekomst of het inschatten van de benodigde capaciteit voor development.

Co-creatie

Je borgt het succes en de investering van de Discovery Sprint door zoveel mogelijk samen te werken met alle afdelingen en teams binnen jouw organisatie. Met een Discovery Sprint krijg je iedereen op één lijn, én het stimuleert innovatie en creativiteit. 

Onze Discovery Sprint

Bij Online Department lopen wij, samen met jou en je organisatie, door de gehele sprint heen. Onze ervaren experts hebben dit al gedaan met organisaties als Informant. Informant beveelt ons aan als UX Design Agency met een 9/10.

Wil jij dit ook, of wil je meer weten? Bekijk onze Discovery Sprint. Liever direct persoonlijk contact? Bel ons op 010 - 8911051. Wij adviseren je graag.

Bekijk Discovery Sprint

Gerelateerde artikelen

Jolijn de Haan, specialist metro mappingzorginnovatie
UX Research Bus
Tammi ✅ design thinking in de zorg specialist