fbpx

Expert video's

Digitale zorginnovatie

De UX experts van Online Department geven advies met praktische video's om het succes van digitale innovaties in de zorg te garanderen.

Expert video's

Hoe integreer je onderzoek en design in het software development proces?

Anne vertelt in deze video hoe je gebruikersonderzoek en user experience integreert binnen het software development proces.

Sta je op het punt om te investeren in user experience design? Bekijk welke UX-rollen je nodig hebt.

Wanneer je op het punt staat om een UX designer aan te nemen, ontstaat de vraag: wat doet een UX designer eigenlijk en welke competenties hebben we nodig? Tamara vertelt in deze video over de verschillende UX-designrollen en -competenties die er zijn.

Hoe onderbouw je de investering in gebruikersonderzoek en design?

Voor ICT-leveranciers en softwareontwikkelaars in de zorg is user experience design (of UX design) nog betrekkelijk nieuw. Machiel geeft in deze video voorbeelden van 'the return on investment' van gebruikersonderzoek en UX design. Sta jij op het punt om te investeren in UX? Bekijk hoe je een business case kunt maken.

Hoe organiseer je een Design Sprint, voorafgaand aan development?

Bij softwareontwikkelaars in de zorg wordt productontwikkeling nog wel eens uit het oog verloren. Leer wat je kunt doen om te blijven innoveren. Marieke vertelt in deze video over hoe je in korte tijd bewijs kunt verzamelen voor de investering in een nieuw idee.

Onze partners

De digitale zorg in Nederland menselijker maken kunnen we niet alleen. Daarom investeren we in ons netwerk en werken we actief samen met partners die onze missie delen.

We geven trainingen en organiseren workshops door het hele land en natuurlijk ook online. Het overdragen van kennis over gebruikersonderzoek en user experience design is een belangrijk onderdeel van ons werk. We delen onze ervaringen ook graag met jouw via jouw netwerk.