Webinar on demand: creatief leiderschap

Wat kunnen leiders leren om het innovatief potentieel van hun creatieve mensen ten volle te benutten?
Webinars
1 uur
On Demand
Gratis

Wat kunnen leiders leren om het innovatief potentieel van hun creatieve mensen ten volle te benutten?

Hoe geef je designers, developer en creatieve mensen kaders en doelen mee, zonder hun creatieve proces te verstoren? Dat leer je tijdens deze webinar.

Onder druk van de sociale en maatschappelijke uitdagingen die ons allemaal treffen, is creatief leiderschap een gebied dat meer aandacht verdient. Bedrijven kunnen niet langer alleen vanuit economisch belang opereren. Ze hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid die vraagt om een andere type leiderschap: innovatief, meer experimenteel en visie-gedreven. Wendbaarheid en aanpassingsvermogen is van cruciaal belang om als bedrijf te overleven. Creatieve leiders zijn beter in staat om nieuwe verdien- en waardemodellen te ontdekken én relevant te blijven voor de toekomst en de nieuwe generatie werknemers.

Leiders hoeven niet persé zelf creatief te zijn, maar moeten wel over de competenties beschikken om creatieve mensen aan te sturen, te faciliteren en te ontwikkelen, zodat ze waarde terug leveren aan de organisatie. 

Voor wie?
Deze webinar is ontwikkeld voor IT managers, product managers, product owners, UX design- en development teams die werkzaam zijn bij grote en middelgrote organisaties met één of meerdere Scrum teams.

De webinar wordt gepresenteerd door:
› Marieke Morsch – Innovation Lead & trainer
› Machiel Oskam – Partner, UX strategy

Tijdens de webinar behandelen we praktijkvoorbeelden van o.a. Lely Industries en TopDesk.

Webinar on demand

Machiel Oskam

Partner & strateeg 010 - 8911051
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leerdoelen

  • Hoe jij jouw aandacht en tijd beter kunt verdelen
  • Hoe je het creatief en innovatief potentieel van je mensen maximaal benut
  • Hoe je teams vertrouwen geeft en doelgericht laat werken
  • Welke innovatiemethodes je (wanneer) toe kunt passen
  • Welke competenties je nodig hebt om een betere creatief leider te worden

Inhoud

Creatief leidershap maakt je organisatie wendbaarder, productiever en laat innovaties slagen. Tijdens deze webinar gebruiken we de 10/80/10 methode om te ontdekken hoe je je aandacht en tijd anders en beter kunt verdelen. Je wordt je meer bewust van je eigen gedrag om daarmee anderen te inspireren en te beïnvloeden. Je kunt ook jouw eigen rol versterken en creatieve denkkracht benutten door te faciliteren, deel te nemen en instrumenten in te zetten die aantonen dat jouw creatief leiderschap bewezen succesvol is.

Trainers

Machiel Oskam

Naast mede-oprichter is Machiel als design en digitaal strateeg actief betrokken bij de customer-centered transformatie van software en technologie bedrijven.

Marieke Morsch

Marieke is innovation lead bij Online Department en heeft veel ervaring in het borgen en opzetten van innovatieprocessen binnen complexe organisaties.

De moderne creatieve leiders zijn veel meer mentors en facilitators geworden. Ze dragen hun kennis over, zonder te vertellen hoe het moet. Ontwerpers krijgen daardoor vrijheid om zelf de kaders en doelen te ontdekken.

Machiel Oskam

Gerelateerde trainingen

Webinar UX metrics