Grip op UX binnen Scrum en Agile

In deze incompany training leer je alles over het integreren van User Experience gerelateerde activiteiten binnen agile productontwikkeling.
Incompany
1 dag
Op locatie
€1295,-

Het organiseren en plannen van User Experience gerelateerde werkzaamheden in een software development omgeving is niet gemakkelijk. Vaak ligt de focus op het zo snel mogelijk ontwikkelen van functionaliteiten en wordt te weinig gekeken naar of en hoe deze functionaliteit ook echt relevant is. In deze training leer je met een groep van Product Owners, Scrummasters en/of UX professionals alles over het integreren van UX-activiteiten binnen productontwikkeling.

UX integreren in productontwikkeling

Deze training is bedoeld om teams te inspireren en te activeren. We geven je de tools en het vertrouwen om meer rendement uit je ontwikkelteam te halen én tegelijk de kwaliteit van de digitale gebruikerservaring te verhogen. We leren je hoe je zorgt dat je team focus houdt op de productvisie, waardecreatie en gebruiksvriendelijkheid.

Incompany UX training

Het helpt als je samen met een groep binnen je organisatie leert hoe het beter kan. Bij Online Department worden trainingen altijd op maat gemaakt. We bepalen het definitieve programma op basis van jouw behoeften en uitdagingen. De training wordt gegeven door ervaren trainers en UX experts die dagelijks in het werkveld actief zijn bij corporates en tech bedrijven. Hierdoor zijn de trainingen praktisch toepasbaar en relevant. We gaan verder dan de theorie en putten uit praktijkvoorbeelden.

Op locatie of online
Deze training is bedoeld om teams te inspireren en te activeren. We geven je de gereedschappen en het vertrouwen om snel stappen te zetten bij het integreren van UX binnen productontwikkeling. De deelnemers gaan onder begeleiding aan de slag met vragen uit de praktijk. De trainingen maken we altijd op maat, waardoor de leerstof direct toepasbaar is. We faciliteren een inspirerende dag op locatie of zorgen voor een passende locatie in de buurt.

Inclusief coaching
Om de deelnemers na de training te helpen bij het toepassen van de leerstof, is 2 uur coaching inbegrepen.

Training aanvragen

Maak een afspraak met onze trainer voor een persoonlijke intake.

Marieke Morsch

Innovation Lead 010 - 8911051
Intake aanvragen

Leerdoelen

Wil jij graag leren hoe je:

  • Inzicht krijgt in wanneer onderzoek nodig is
  • Hoe je snel waarde kunt onderzoeken
  • Hoe je de onderzoeks- en design werkzaamheden kunt plannen rondom Scrum events
  • Kunt aantonen welke waarde iets heeft
  • Focus kunt aanbrengen op de juiste features

Dan zit je met deze training goed!

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor teams, bestaande uit bijvoorbeeld product owners, product managers, IT-managers, UX designers en developers die werkzaam zijn bij grote en middelgrote organisaties met één of meerdere Scrumteams.

Inhoud

Je neemt het volgende mee naar huis:

  • Tools om UX activiteiten te plannen
  • Kennis hoe Lean experimenten toe te passen
  • Het kunnen sturen op resultaat met UX-metrics
  • Tools om product backlog items te prioriteren

Programma

Trainers

Marieke Morsch

Marieke is innovation lead bij Online Department en heeft veel ervaring in het borgen en opzetten van innovatieprocessen binnen complexe organisaties.

Machiel Oskam

Naast mede-oprichter is Machiel als design en digitaal strateeg actief betrokken bij de customer-centered transformatie van software en technologie bedrijven.

Ook concepten ontwikkelen, testen, presenteren en overtuigen zijn UX-activiteiten. Dat wordt vaak onderschat en niet meegenomen in de planning.

Chris Eleuterio

Lead UX

Gerelateerde trainingen

Design thinking toepassen in de zorg
Webinar on demand design leadership