Design thinking zorg

Training UX binnen Scrum en Agile

Leer je hoe je de teamprestaties én de kwaliteit van de digitale producten verhoogt door UX-activiteiten binnen je SCRUM & Agile process te integreren.
Incompany
1 dag
Op locatie
vanaf 4 deelnemers
vanaf €1290,-

Het organiseren en uitvoeren van UX-werkzaamheden in een IT omgeving is uitdagend. Vaak ligt de focus op het zo snel mogelijk ontwikkelen en lanceren van functionaliteiten. Maar is snelheid belangrijker dan het creëren van klantwaarde? En waar ligt de balans tussen onderzoek en uitvoering? In deze training leer je alles over het integreren van UX-activiteiten binnen productontwikkeling – met als resultaat een verhoogde klantervaring.

UX integreren in productontwikkeling

Deze training is bedoeld om teams te inspireren en te activeren. We geven je de tools en het vertrouwen om meer rendement uit je ontwikkelteam te halen én tegelijk de kwaliteit van de digitale gebruikerservaring te verhogen. We leren je hoe je zorgt dat je team focus houdt op de productvisie, waardecreatie en gebruiksvriendelijkheid.

Incompany UX training

Het helpt als je samen met een groep binnen je organisatie leert hoe het beter kan. Bij Online Department maken we trainingen altijd op maat. We bepalen het definitieve programma op basis van jouw behoeften en uitdagingen. Ervaren trainers en UX experts die dagelijks in het werkveld actief zijn bij corporates en tech bedrijven verzorgen de training. Hierdoor zijn de trainingen praktisch toepasbaar en relevant. We gaan verder dan de theorie en putten uit praktijkvoorbeelden.

Op locatie of online
Deze training is bedoeld om teams te inspireren en te activeren. We geven je de gereedschappen en het vertrouwen om snel stappen te zetten bij het integreren van UX binnen productontwikkeling. De deelnemers gaan onder begeleiding aan de slag met vragen uit de praktijk. De trainingen maken we altijd op maat, waardoor de leerstof direct toepasbaar is. We faciliteren een inspirerende dag op locatie of zorgen voor een passende locatie in de buurt.

Inclusief coaching
Om de deelnemers na de training te helpen bij het toepassen van de leerstof, is 2 uur coaching inbegrepen.

Plan een gesprek

Machiel Oskam

Partner & strateeg 010 - 8911051
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leerdoelen

Wil jij leren hoe je:

 • De juiste UX-onderzoeksmethodes toepast
 • Hogere klantwaarde kunt realiseren
 • Hoe je de waarde van functionaliteiten kunt testen
 • Innovatie laat aansluiten op productmanagement (discovery vs delivery)
 • Hoe je onderzoeks- en designwerkzaamheden integreert binnen Scrum en Agile workflows
 • Focus aanbrengt op de juiste features

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor teams bestaande uit bijvoorbeeld product owners, product managers, IT-managers, UX designers en developers die werkzaam zijn bij grote en middelgrote organisaties met één of meerdere Scrumteams.

Inhoud

Je neemt mee naar huis:

 • Methodes om UX-activiteiten efficiënt te plannen
 • Kennis over het toepassen van Lean-experimenten
 • Sturen op resultaat met het UX-metrics framework
 • Tips om UX-items op de backlog te prioriteren
 • Meer plezier in je werk!

Programma

Trainers

Anwar

Anwar Abdoel

Anwar is een Interaction Designer die organisaties begeleidt bij het ontwikkelen van een holistische aanpak voor het integreren van UX in hun bedrijfsstrategie.
Dave

Dave de Lange

Dave is onze lean doctor en ontwerpt waardevolle experimenten met behulp van data en slimme interacties.

De training heeft ons enorm geholpen om UX meer onderdeel te maken van onze ontwikkelsprints. De afwisseling van theorie en interactieve sessies zorgde voor concrete handvatten en inzichten.

Bianca Beerepoot

Gerelateerde trainingen

Metromap
User interview en usability testing
Design thinking toepassen in de zorg