Samenwerking met Visma Cash is op stoom 

Anwar

Anwar Abdoel

UX Designer & Project lead

Cash software is al jaren degelijke boekhoudsoftware, boordevol handige functionaliteiten, met een grote groep tevreden klanten en een professionele support desk. Vanwege de toenemende concurrentie op de markt, die het eindgebruikers steeds makkelijker maakt met slimme boekhoudsoftware, benaderde Cash software Online Department voor een vernieuwende visie op UX.

Inzicht in gebruikerswensen en- gedrag

De ambities van Visma Cash software zijn om klanten in de toekomst het gevoel van ‘boekhouden zonder te boekhouden’ te geven. Daarom zijn we samen met Cash een Discovery Sprint gestart, om te onderzoeken hoe de software voor de accountant en MKB doelgroep verbeterd kan worden. Het onderzoek bood hele interessante inzichten in de gebruikerswensen en gedrag.

Conceptueel redesign

Het was het startpunt voor een conceptueel redesign en vormde de inspiratie voor een toekomstgerichte visie. Op basis van kwalitatieve interviews en een ideation-sessie met accountants en mkb-ondernemers, zijn de eerste toptaken gedefinieerd en is een redesign van de software gemaakt én gevalideerd met de accountant-doelgroep. Het prototype is goed ontvangen bij de testpersonen, waardoor de start kan worden gemaakt met de gedetailleerde uitwerking van de productvisie.

Wat is een een Discovery Sprint? En hoe draagt dat bij aan het bepalen van een richtinggevende productvisie voor de toekomst?

Neem voor vragen of het verbeteren van financiële software contact op met Tamara of bel naar 010 – 8911051.

Gerelateerde artikelen

Identiteit en merk Omnihis
Intramed-ux-cultuur