Strategie en UX design Portlantis website

Marise, Growth marketeer en UX expert

Marise Kooij

Growth marketeer

De afgelopen maanden hebben we weer mogen samenwerken met het team van Port of Rotterdam. Dit keer aan de digitale strategie en het design van de nieuwe Portlantis website.

Op de Maasvlakte verrijst een nieuw state-of-the-art ervaringscentrum waar bezoekers de haven kunnen ontdekken. Portlantis wordt een unieke, interactieve expositie-en ontmoetingsplek midden in de haven. Hierdoor sluit Futureland haar deuren.

Het gebouw is ontworpen door het befaamde architectenbureau MVRDV, bekend van onder meer de Rotterdamse Markthal en Depot Booijmans van Beuningen. De huisstijl is ontworpen door Taken By Storm. Bij de unieke uitstraling van het merk en het gebouw hoort ook een inspirerende website.

Customer journey en UX design voor Portlantis website

We zijn het project gestart door eerst de verschillende customer journeys (klantreizen) in kaart te brengen van alle doelgroepen, zoals docenten, studenten, particulieren en bedrijven. Daarbij hebben we ook rekening gehouden met mindervalide mensen. Deze journeys gaven een helder beeld tussen de overeenkomsten en de verschillen in behoeften van de verschillende eindgebruikers.


Interactief concept testen met eindgebruikers

Aansluitend is een nieuwe contentstructuur bedacht, waarin een mooie balans tussen informeren en inspireren is verwerkt. De nieuwe huisstijl en globale informatiearchitectuur is uitgewerkt in een interactief concept, dat we hebben getest met een diverse groep eindgebruikers om ook echt te toesten of onze idee├źn en vormgeving aansloot bij hun behoeften.

Voor de oplevering van de website leveren we UX-support aan Ordina, de ontwikkelpartner van Port of Rotterdam. Daarin werken we in nauwe samenwerking alle elementen van de website verder uit. We verwachten dat de website na de zomer live staat.

Dit najaar of begin 2025 opent Portlantis haar deuren.
Wil je de bouw volgen? Kijk dan hier of hou www.portofrotterdam.com in de gaten.

Havenbedrijf Rotterdam website UX en UI design

Nieuwe website voor Port of Rotterdam

Bekijk hoe we strategie, onderzoek en UX design combineerden voor de vernieuwde website van het havenbedrijf Rotterdam.

Havenbedrijf Rotterdam

Gerelateerde artikelen

Training bij De Zorgambassade
ROI van UX