Ons proces

Het proces van data-gedreven innovatie

Innoveren binnen het juiste gebied

We laten ons research & design proces aansluiten op het innovatiegebied waar jouw organisatie het meest behoefte aan heeft: het Probleemgebied, Oplossingsgebied of het Marktgebied. Door eerst de vraag te stellen of je een nieuwe propositie wilt toetsen in de markt of een bestaande service wilt verbeteren, selecteren we de best passende toolkit om je organisatie in de digitale versnelling te zetten.

Per fase zijn andere tools, expertises en activiteiten nodig om maximaal resultaat te behalen. Zo ligt in het probleemgebied meer de nadruk op kwalitatief onderzoek. Eenmaal met een product in de markt richten we ons op het optimaliseren van websites of software applicaties om bijvoorbeeld de conversie en gebruikerservaring te verhogen. Het onderstaande model ‘de triple diamond’ lijkt een stappenplan, maar dat is het zeker niet.

Het design thinking proces is niet lineair: het is een iteratief proces waarbij ideeën, functionaliteiten en oplossingen continu worden getest met behulp van onderzoek en experimenten.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillen per fase.

Probleemgebied
Is er alleen een ‘nieuw business idee’, dan starten we in dit innovatiegebied met het aanscherpen van de probleemstelling. Het is een ontdekkingsfase waarbij de mogelijke oplossing nog lang niet concreet is. We richten ons op het ontdekken van de klantbehoefte en het marktpotentieel van nieuwe proposities door het toepassen van verschillende onderzoeks- en validatie methodes. 

Wanneer werk je in dit innovatiegebied?
Je wilt (mogelijke) problemen ontdekken in jouw markt of een volledig nieuwe markt aanspreken; voordat je investeert in technologie en productie.

Toolkit:

Onze research experts presenteren de inzichten in gevisualiseerde onderzoeksresultaten, zoals Persona’s en Customer Journey Maps. Ze bieden een set aan mogelijkheden om de best mogelijke oplossing vorm te geven.

Zelf aan de slag met onderzoek en validatie? Volg een training bij ons:
Design Thinking workshop

 

Oplossingsgebied
Is het probleem bekend en voldoende gevalideerd, dan starten we met de uitwerking van verschillende innovatieve ideeën en concepten in de Ideation fase. We onderzoeken met concrete, interactieve prototypes als hulpmiddel, in korte tijd wat waarde heeft — en wat niet. Onze UX experts ontwerpen aantrekkelijke, visuele prototypes en maken de business case concreet.

Wanneer werk je in dit innovatiegebied?
Er zijn nog veel aannames die gevalideerd dienen te worden. Je hebt bijvoorbeeld al wel een werkende technologie, maar niet getoetst of en hoeveel mensen bereid zijn hiervoor te betalen. Ook kun je gemakkelijk nieuwe features testen alvorens je ze ontwikkeld.

Toolkit

 

Marktgebied
Je wilt opschalen en een groter marktaandeel verwerven met een nieuw product of nieuwe functionaliteiten. Het kan zijn dat de huidige software applicatie niet langer voldoet aan de meest recente usability richtlijnen, of dat veel nieuwe gebruikers afhaken in de funnel.

Wanneer werk je in dit innovatiegebied?
Je wilt een bestaand product verder opschalen of optimaliseren. Het kan zijn om een groter marktaandeel te verwerven, of de gebruiksvriendelijkheid en daarmee de klanttevredenheid te verhogen. Je kunt ook een nieuwe propositie testen op een bestaande website, daarvoor gebruiken we weer de eerder genoemde research tools, maar nu gecombineerd met data uit analytics.

Toolkit

We combineren Design Thinking, Agile en Lean UX methodes om digitale producten en diensten te ontwikkelen, te testen of te verbeteren. Alle methodes zijn onderdeel van het data-gedreven ontwerpproces waarbij kwalitatieve data (vergaard uit interviews) wordt gecombineerd met data uit analytics. Het is nogmaals geen lineair proces maar een user-centered proces waarbij empathie voor de eindgebruiker, jouw klant, het belangrijkste principe is.

Meer over ons proces

De wereld verrijken met betere software doen we niet alleen door het zelf te maken, maar ook door het trainen van technologie bedrijven en het delen van ervaringen.

Contact

Haal meer uit je software en digitale business.

Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Plan Je Route

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl