fbpx

UX times

Online Department lanceert UX-research bus

UX Research Bus Online Department

We toeren sinds kort heel Nederland door met onze UX Research Bus, om gebruikersonderzoek uit te voeren op locatie. Met deze nieuwe service willen we het testen en verbeteren van software en websites voor organisaties laagdrempeliger maken.

UX Research – dé route naar een beter eindproduct
Met gedegen gebruikersonderzoek voorkom je dat je investeert in de verkeerde ideeën of verbeteringen voor je digitale product. Klantonderzoek is een belangrijk onderdeel van onze innovatie-toolbox en niet over te slaan bij de ontwikkeling van digitale innovaties. Door prototypes te valideren en de usability van software te testen bij de doelgroep, ontwikkel je een beter eindproduct. Met de UX Research Bus helpen we organisaties om laagdrempelig hun doelgroep te bereiken. Op een unieke manier én helemaal corona-proof.

Dicht bij de doelgroep en toch corona-proof
De doelgroep op locatie uitnodigen is nu lastig vanwege corona, maar vormt daarnaast vaak een drempel. En je bent al snel gebonden aan een regio, omdat participanten vanwege reiskosten en reistijd vaak geworven worden ‘in de buurt’ van het onderzoek. Als we een doelgroep wel buiten opzochten, hadden we niet altijd de ruimte en middelen om onderzoek uit te voeren en resultaten te documenteren.

We zochten naar een nieuwe oplossing, die tegelijkertijd uitkomst biedt in coronatijd. Want hoewel we bedreven zijn geraakt in het uitvoeren van onderzoeksmethodes op afstand, heeft dit ook nadelen. Onze researchers missen het echte contact met mensen. Met de bus kunnen we weer mensen in de juiste context bevragen en observeren, lekker in de buitenlucht. We hebben een landelijke dekking. En hebben altijd alle benodigde tools bij de hand om digitale producten te testen.

Online Department UX Research Bus

Aanpak en toegevoegde waarde UX Research Bus
Voordat we op pad gaan, richten we het onderzoek zo in dat we precies achterhalen hoe digitale producten door gebruikers ervaren worden. Met die data ben je in staat beslissingen te nemen over je investering en IT-kosten. In een intakegesprek vooraf, bespreken we de doelgroep en zoeken we uit hoe en waar we deze doelgroep het beste bereiken. Met ervaren experts en beproefde onderzoeksmethoden gaan we op locatie aan de slag om de juiste inzichten op te halen, waarmee de user experience direct te verbeteren is. We doen bijvoorbeeld usability tests, guerilla-onderzoek, card sorting en co-creatie sessies.

We werken veel voor softwarebedrijven die digitale producten maken voor de zorg, maar ook voor corporates, start-ups en scale-ups. Vraagstukken die bij uitstek geschikt zijn om op pad mee te nemen, zijn bijvoorbeeld: 

  • ontdekken hoe een doelgroep reageert op een bepaalde uiting of visuele uitwerking;
  • ideeën genereren;
  • antwoorden krijgen op gerichte vragen;
  • testen van de gebruiksvriendelijkheid van een digitaal product of prototype.

We gaan langs bij artsen, doen onderzoek in zorginstellingen en laten gebruikers nieuwe business applicaties testen in hun werkveld. Het is extra interessant voor organisaties als een doelgroep lastig te bereiken is, als er weinig onderzoekers in het eigen team zitten, of als er simpelweg behoefte is om te ervaren wat je uit UX-research haalt. Onze user research experts voeren het gehele onderzoek uit. En na afloop analyseren we alle informatie en leveren we de belangrijkste inzichten op.

Meer weten?
Wil je meer informatie of weten hoe wij jouw organisatie kunnen helpen met gebruikersonderzoek op locatie? Lees meer over onze UX Research Bus.

UX research brochure

Laat je overtuigen van de waarde van gebruikersonderzoek op locatie. Download onze UX Research brochure.


Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route