Implementatie en onderhoud van design systems

Design System specialist inhuren

Design System SpecialistEen Design System Specialist helpt bij de implementatie en het onderhouden van een schaalbaar systeem dat ervoor zorgt dat digitale producten consistent en efficiënt worden ontworpen en ontwikkeld..

De uitdagingen van een design system specialist

 • Adoptie
  Een succesvolle implementatie van een design system vereist effectieve communicatie en marketingstrategieën om de interne organisatie betrokken te houden. Korte lijntjes met HR en marketing, regelmatige update meetings en het maken van marketing en trainings materialen helpen bij de interne adoptie van het design systeem.
 • Bestuur en organisatie
  Mensen buiten UX hebben vaak moeite met het begrijpen van user experience en design thinking principes. Het probleem uitleggen is niet genoeg; je moet ze laten zien wat er mis is en hoe het de business beïnvloedt. Onze experts begrijpen deze dynamiek en ondersteunen bij het maken van de business case. 
 • Documentatie
  Goede documentatie helpt bij in het volwassen worden als design gedreven organisatie. Het doel van deze documentatie is om de acceptatie te vergroten en er tegelijkertijd voor te zorgen dat teams consistente UI-ervaringen leveren. Onze experts zijn ervaren in het beschrijven van rationales en instraucties die product teams in staat stellen zelfstandig design keuzes te maken.
 • De juiste tools
  Eén single source of truth is het primaire doel voor elke organisatie die een design system gebruikt. De design specialisten helpen bij het maken van keuzes in toolings die worden ingezet bij het opzetten en onderhouden van design systems. 

Figma 

Figma is een cloudgebaseerde ontwerp en prototyping tool waarin teamleden eenvoudig kunen samenwerken bij het ontwikkelen van moderne, gebruiksvriendelijke digitale producten. 

Design tokens

Design tokens zijn herbruikbare, platformonafhankelijke variabelen die ontwerpbeslissingen zoals kleuren, typografie, spatiëring en andere stijlen vertegenwoordigen. Door gebruik te maken van deze tokens kunnen wijzigingen centraal worden beheerd en automatisch worden doorgevoerd in het hele design systeem, waardoor tijd wordt bespaard en de ontwikkelingssnelheid wordt verhoogd.

Werken met Online Department

Online Department is door klanten in Emerce 100 2023 uitgeroepen tot beste UX design bureau van Nederland. We bieden:

 • Een single point of contact
 • Ervaren experts in verschillende branches
 • Flexibel op- en afschalen
 • Inhouse experts die intensief samenwerken met jouw productteam

Inhouse experts

Onze experts werken intensief samen met jouw inhouse of remote product team. De service designer werkt vaak nauw samen met;

  • UX designer
   Is de spin in het web tussen gebruikers, business en techniek. De UX designer ontwerpt gebruikers interacties, maakt prototypes en update het design system en zorgt zo voor een consistente merkbeleving.
  • Service Designer
   Onderzoekt en ontwerpt  de organisatie, processen en systemen die nodig zijn om de dienst aan de klant te kunnen leveren.
  • UX Researcher
   Onderzoekt behoeften en frustraties van jouw doelgroep en geeft input voor het verbeteren van producten of kansen in de markt voor nieuwe proposities.

 

Maashaven Zuidzijde 2
3081 AE Rotterdam

Join our community

UX People