Wij onderzoeken hoe jouw klant jouw website ervaart.

Usability testing is essentieel voor het verbeteren van jouw digitale aanwezigheid. Door het uitvoeren van deze testen met echte eindgebruikers krijg je inzicht in hoe gebruikers interacteren met jouw website, app of software. Hierdoor kunnen we knelpunten identificeren en ook oplossen, wat resulteert in een verbeterde gebruikerservaring en hogere conversiepercentages. Door het voortdurend optimaliseren van je website of softwareproduct op basis van feedback van echte gebruikers vergroot je de klanttevredenheid en zorg je voor een sterkere concurrentiepositie.

Wat levert een usability testing op?

Het doel van usability testing kan verschillen per onderzoek, maar over het algemeen vind je antwoord op de volgende vragen;

  • Welke delen van mijn ontwerp of product worden nu niet door de klant begrepen?
  • Welke onderdelen van de website of software zouden we moeten verbeteren?
  • Hoe gebruikt een klant onze website of software nu en waar hebben ze behoefte aan?

Kortom, usability tests helpen ons om problemen aan het licht te brengen, kansen te ontdekken en meer te leren over gebruikers.

Waarom moeten we user tests uitvoeren?

De meeste software en sites zijn ontworpen door professionele UX designers. Maar zelfs de beste UX ontwerpers kunnen geen perfecte gebruikerservaring ontwerpen zonder iteratief te ontwerpen op basis van observaties van echte gebruikers en hun interacties met het ontwerp.

Er zijn veel variabelen bij het ontwerpen van een moderne gebruikersinterface en er zijn nog meer variabelen in het menselijk brein. Het totale aantal combinaties is enorm. De enige manier om een ontwerp goed te krijgen is door het te testen.

Bij Online Department hebben we ruim 10 jaar ervaring met het opzetten en uitvoeren van usability testing. Onze UX experts werken dagelijks zowel remote als fysiek door heel Nederland aan het uitvoeren van usability testen.

Get in touch

Wij houden ons dagelijks bezig met UX Testing en praten er graag over.

Remon

Rémon van den Bergh

Lead UX Research 010 - 8911051
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan

Gerelateerde methodes

Discovery Sprint
Design Spint
Customer Journey onderzoek als onderdeel van een discovery sprint

Gerelateerde cases

ANWB reizen website UX design

Migratie naar één reisplatform

Havenbedrijf Rotterdam - website design Online Department

Effectievere klantreis voor de website van Port of Rotterdam