fbpx

Gemeente Den Haag

Door de digitale werkomgeving van gemeente Den Haag een persoonlijkheid te geven, is de gebruiksvriendelijkheid sterk verbeterd.

Slideshare case
Gemeente Den Haag digitale werkomgeving

De vraag

Gemeente Den Haag heeft ons gevraagd om mee te denken over de transitie van de digitale werkomgeving naar een persoonlijk, betekenisvol en mobile-first platform. “Optimaliseer ons digitale landschap door een uniform, herkenbaar en connected ICT landschap te realiseren – klaar voor de cloud.”

De samenwerking is in 2015 gestart in samenwerking met IT partner Illionx.

Wij werken direct of indirect voor de mensen die leven in Den Haag.

In co-creatie met het Werknet team ontstond een nieuwe visie op het interne ICT landschap van de gemeente. Uitgangspunt was het realiseren van een sterke uniformiteit tussen de verschillende applicaties en een eenduidige gebruikerservaring op alle apparaten. Hiernaast moest het digitale werkomgeving worden voorzien van een eigen persoonlijkheid, zodat er een intuïtieve gebruikerservaring ontstaat.

Aanpak

Naar aanleiding van diverse gebruikersonderzoeken zijn we gestart met een visie traject. Onze strategische rol hebben we nooit los gelaten. De visie was breder dan het optimaliseren van één applicatie maar betrof de gebruikerservaring in én tussen meerdere applicaties.

Vanuit deze visie is een nieuwe visuele stijl gedefinieerd en verwerkt tot een styleguide. Dit document ontwikkelde zich tot een digitale bron waarin alle richtlijnen voor de look & feel van alle webapplicaties bij elkaar komen.

Resultaat
  • Gedeelde visie op de digitale werkomgeving
  • Efficiënte samenwerking door on-site UX experts
  • Nieuwe visuele identiteit en design systeem
  • Gevalideerd design
  • Verhoogde adoptie en gebruikerstevredenheid

Samenwerking

In sprints worden nieuwe onderzoeken uitgevoerd en het intranet verrijkt met nieuwe componenten. Zo werken we sinds 2015 in een vaste samenstelling met het team van Gemeente Den Haag en IT partner Ilionx.

Liever rechtstreeks werken met specialisten? Onze digitale strategen en UX experts werken on-site, waardoor we samen sneller resultaat behalen.On-site UX experts

Co-creatie, dat is wat Online Department en Ilionx ons brengen. Het resultaat? Veel meer dan de visuele en digitale transformatie die we nodig hadden. Ze geven ons blijvend inspiratie waarop wij onze visie bouwen. Ze werken mee aan het draagvlak om die visie binnen de organisatie te verwezenlijken.

Clutch review Online Department
Kirsten Swart Portaalmanager Werknet, Gemeente Den Haag
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route