fbpx

Prototyping

Je hebt veel tijd besteed aan het onderzoeken van je doelgroep en haar wensen; maar hoe maak je de stap van deze informatie naar een concrete oplossing? Start prototyping!

Boek een gratis UX expert spreekuur
Prototyping

Wat is prototyping?

Prototyping is een integraal onderdeel van design thinking; het maakt ideeën tastbaar. 

Een prototype kan van alles zijn; van een snelle potloodschets op een kladje, tot een realistische weergave van een app, tot een rollenspel om een service te testen. 

Door een idee ‘tot leven’ te brengen kun je de impact ervan beter onderzoeken. Dit helpt je om in een vroeg stadium je idee te verbeteren, en in een later stadium om je aannames en ideeën te valideren met je doelgroep. Want zodra je mensen een proefversie van je product laat testen, zie je pas echt hoe ze het product willen gebruiken en wat ze ervan verwachten.

Een prototype kan je ook helpen om een probleem beter te begrijpen, nieuwe kansen te ontdekken of stakeholders en eindgebruikers meer te betrekken bij het product. Omdat er nog niks technische gerealiseerd is, kunt je je product sneller en goedkoper bijstellen en verfijnen om zo dichter bij je doel komen.

Boek een gratis UX expert spreekuur

User research & Insights

Prototyping is onderdeel van onze innovatie toolbox. We helpen jou met het vertalen van onderzoeksresultaten naar concrete oplossingen.

Rogier

UX lead & trainer

Rogier, ook wel bekend als Professor Problem, kent met zijn jarenlange ervaring alle kanten van digitale productontwikkeling. Hij is gek op data van gebruikers en uit analytics. Daarmee geeft hij betekenis en richting aan wat je wel of juist niet moet bouwen.

Neem contact op

Werk

Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route