Zorgpad optimalisatie

In deze incompany training leer je hoe je Metro Mapping kan inzetten om zorgpaden en systemen van jouw organisatie te optimaliseren.
Incompany
1 dag
Op locatie
vanaf 4 deelnemers
vanaf €1950,-

Incompany training voor de zorg

De uitdagingen in de zorg vragen om nieuwe, doeltreffendere en holistische oplossingen. Een multidisciplinaire benadering is nodig, gericht op het verbeteren van diensten (zoals de zorg) door de gehele gebruikerservaring te ontwerpen en te optimaliseren.

Zorgpad Optimalisatie

In deze training leer je alles over zorgpad optimalisatie. Leer de basis van Metro Mapping, de methode die ten grondslag ligt aan zorgpad optimalisatie, en hoe je Metro Mapping kan inzetten binnen jouw organisatie. Je kunt dus ook écht aan de slag met wat je bij ons leert. Zo brengen wij samen de zorg vooruit!

Voor wie?

Ben jij de zorgprofessional of innovator bij een zorginstelling en/of ICT leverancier die op basis van concrete inzichten zorgpaden willen optimaliseren vanuit de behoeften van patiënten, zzorgverleners en andere stakeholders? Dan is deze training voor jou! 

Ervaren in de zorg

Online Department is gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en toepasbaar maken van digitale producten in de zorg. Onze ervaren innovatie en UX specialisten trainen en begeleiden ICT leveranciers, zorginstellingen en startups bij het opschalen van digitale innovaties. Als partner van de Zorgambassade, Dutch Health Hub en OpenEHR Nederland beschikken we over veel kennis en een professioneel zorgnetwerk in binnen- en buitenland.

Plan een gesprek

Machiel Oskam

Partner & strateeg 010 - 8911051
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leerdoelen

  • Samen beslissen bevorderen – Door een compleet overzicht van het zorgproces, de risico’s en de kansen, kunnen er keuzes worden gemaakt die samen beslissen (met de patiënt) bevorderd
  • Digitalisering implementeren – Door het hele zorgproces in kaart te brengen kunnen digitale hulpmiddelen naadloos worden geïmplementeerd
  • Zorgcontinuïteit waarborgen – Een overzichtelijk zorgpad zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan (incl. die van de patiënt)

Inhoud

Tijdens een Service Design traject gebruikt men allerlei methodes en tools. Een voorbeeld van zo’n tool is Metro Mapping. Deze tool hebben wij bij Online Department eigen gemaakt om zo zorgpaden en systemen vanuit meerdere perspectieven te bekijken en verbeteringen te implementeren.

Programma

Trainers

Jolijn

Jolijn de Haan

Jolijn is Metro Mapping expert en optimaliseert hiermee de zorg. Zij verbind mens en techniek met haar holistische aanpak en service design expertise.

Machiel Oskam

Naast mede-oprichter is Machiel als design en digitaal strateeg actief betrokken bij de customer-centered transformatie van software en technologie bedrijven.

De gebruiksvriendelijkheid van een EPD of andere digitale toepassing is een voorwaarde voor succes. Het verhoogt de productiviteit van zorgverleners én verlaagt de kans op fouten. Meer tijd voor de zorg dus.

Anne

Gerelateerde trainingen

UX Research en design
Design thinking toepassen in de zorg
User interview en usability testing