fbpx

Nitea

Eenvoudig te gebruiken software voor kwekers en verpakorganisaties in de (glas)tuinbouw.

Bezoek nitea.nl

DE CASE

Nitea is een leverancier van software voor telers in de (glas)tuinbouw en verpakkingshallen. Al meer dan 300 bedrijven gebruiken de software voor onder andere arbeids- en productieregistratie, planning, verloning en kwaliteitswaarborging.

Real-time inzicht in wat er gebeurt in een (glas)tuinbouwbedrijf

In de afgelopen 10+ jaar is de software steeds verder doorontwikkeld en is het niet meer weg te denken voor de (glas)tuinbouw. Maar door alle ontwikkelingen en nieuwe modules, was de software voor gebruikers erg complex geworden. Wij werden ingehuurd om de gebruikerservaring te onderzoeken en verbeteren.

Samen met Nitea deelden we de website opnieuw in en stelden we design principles op voor de software

Het nieuwe overzicht van alle medewerkers, waarin gefilterd kan worden en (bulk)acties kunnen worden toegepast
Het scherm om medewerkers toe te voegen bestaat uit 5 duidelijke stappen
Servicemeldingen kunnen gepland worden per persoon en per dag of week
Met de vernieuwde planningsmodule kan een gebruiker altijd zien of er genoeg mensen ingepland zijn om de doelen te halen

PROCES

UX research
We begonnen dit project met het leren kennen van de gebruikers en bezochten diverse bedrijven: van bloemen- tot groentekwekers en van verpakhallen tot aan AGF-bedrijven. Dit was een breed onderzoek om te ontdekken wat in de software wel en niet goed werkt voor gebruikers.

Verbeteren architectuur
Vervolgens pakten we als eerst één van de grootste problemen aan: door de complexe navigatie was het moeilijk voor gebruikers om hun weg te vinden. Met een hoop post-its reorganiseerden we samen alle onderdelen, totdat een overzichtelijke navigatiestructuur overbleef.

Daarna ontwierpen we de basisschermen op zo’n manier dat deze bruikbaar zijn voor alle verschillende modules binnen de software. Denk aan de werking van het menu, vaste plekken voor filters en actieknoppen, en patronen voor tabellen.

Iteratief ontwerpproces
Toen de basis stond, was het tijd om alle functionaliteiten en modules uit te werken. Dit deden we in stappen, module voor module. We onderzochten telkens met gebruikers wat een module voor ze betekent, hoe ze ermee werken en wat beter kan.

Daarna schetsten we verschillende ontwerprichtingen en kwamen we met Nitea tot een oplossing. Deze werkten we uit in een digitaal prototype, wat we weer voorlegden aan gebruikers. Zo hebben we stap voor stap intuïtieve en gebruiksvriendelijke software ontwikkeld.

RESULTAAT
  • Overzichtelijke navigatie
  • Toekomstbestendige layout
  • Meer consistentie en samenhang
  • Frisse, nieuwe uitstraling die past bij het innovatieve bedrijf
  • Verhoogde gebruiksvriendelijkheid van de modules en functionaliteiten
De nieuwe styleguide van Nitea, in frisse groene tinten

RESULTAAT

Door de software helemaal opnieuw te bekijken en in alle fases van dit project de gebruikers te betrekken, konden we een toekomstbestendig product neerzetten. De navigatie en modules zijn een stuk overzichtelijker geworden door veel te schrappen en meer te denken vanuit de taken die gebruikers uitvoeren met de software.

Inzicht in data
Alles wat we ontwerpen, testen we met gebruikers, zodat we zeker weten dat de nieuwe schermen hun werk écht makkelijker maken. Er is enorm veel data beschikbaar in een (glas)tuinbouwbedrijf. Deze data laten we voor gebruikers werken, zodat ze de juiste beslissingen kunnen maken.

Natuurlijk hebben we in het nieuwe ontwerp ook gekeken naar de huisstijl. Het frisse groen van Nitea komt nu ook terug in de software, voor een optimale merkbeleving en persoonlijkheid.

 

Wil je meer weten over onze aanpak?Ons UX design proces

Samen met Online Department realiseren we stap voor stap gebruiksvriendelijke producten en kunnen we met de wensen van zowel de oude als de nieuwe generatie telers meegroeien.

Clutch review Online Department
Raymond van den Berg Commercieel Directeur bij Nitea IT Solutions
Expert Tineke

Tineke

Lead Interaction Designer

Als cognitief psycholoog kruipt Tineke graag in de huid van de gebruiker om een perfect passende gebruikerservaring te ontwerpen. Ze ontwerpt eenvoudige oplossingen voor complexe vraagstukken, met als doel het leven van mensen makkelijker te maken.

Neem contact op
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route