fbpx

User Interface Design

Zorg voor een intuïtieve ervaring en raak het hart van je klant met pixel perfect design.

user interface design

Wat is user interface design?

User interface design bepaalt de beleving van jouw digitale product. De UI designer vertaalt het interactieontwerp naar het visuele ontwerp van de website of applicatie, waarbij het merk en de digitale identiteit tot leven komt. We bedenken in deze fase hoe de merkpersoonlijkheid en de merkwaarden van je organisatie tot uiting komen en welke verleidingsprincipes we toepassen.

User interface designer is een gespecialiseerde rol binnen onze UX teams. Deze rol vereist kennis van de meest recente usability principes en toegankelijkheidsrichtlijnen. Parallel aan de totale beleving van de website of applicatie ontwerpen we een digitale huisstijl om een consistente beleving op alle schermen en apparaten te garanderen. Consistent gebruik van grafische elementen zoals kleuren, knoppen, lettertypes en formulieren zorgen namelijk voor meer vertrouwen bij de eindgebruikers.

De vooraf opgestelde design principes zijn leidend bij het ontwerp van de user interface. Voordat we de designbestanden opleveren aan de developers testen we het ontwerp volgens de gestelde usability richtlijnen.

Om een unieke en onderscheidende gebruikerservaring te realiseren gebruiken we echte content tijdens de ontwerpfase en ontwerpen we unieke grafische elementen zoals:

  • Unieke, custom-made iconen
  • Infographics & illustraties
  • Visuele concepten voor fotografie
  • Art direction en aansturing van de fotograaf
  • 2D video’s

Iedereen verdient tenslotte een onvergetelijke gebruikerservaring.

User Experience Design

User interface design is onderdeel van onze UX design toolkit. De designer heeft, naast de UX researcher en interaction designer, een specifieke rol binnen het UX expert team. Raak je klant met pixel perfect design en zorg voor onderscheidend vermogen in de markt.

Machiel Oskam

Machiel

Oprichter & UX Maturity Trainer

Machiel is mede-oprichter van Online Department. Als incompany trainer en facilitator is hij actief betrokken bij de customer-centered transformatie van software en technologie bedrijven. Het is zijn missie om leiders en managers te overtuigen van de waarde van design binnen alle lagen van de organisatie.

T: 06 - 24 99 35 17

Neem contact op

Werk

Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route