fbpx

on demand webinar

Creatief leiderschap

Wat kunnen leiders leren om het innovatief potentieel van hun creatieve mensen ten volle te benutten? Hoe geef je ze kaders en doelen mee, zonder hun unieke creatieve proces te verstoren? Dat leer je tijdens deze webinar.

 

Wat je kunt verwachten

Leiders hoeven niet persé zelf creatief te zijn, maar moeten wel over de competenties beschikken om creatieve mensen aan te sturen, te faciliteren en te ontwikkelen, zodat ze waarde terug leveren aan de organisatie. 

Deze webinar gaat dieper in op de competenties en eigenschappen van leiders van creatieve mensen en teams. Onder druk van de sociale en maatschappelijke uitdagingen die ons allemaal treffen, is creatief leiderschap een gebied dat meer aandacht verdient.

Wicked problems
Bedrijven kunnen niet langer alleen vanuit economisch belang opereren. Ze hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid die vraagt om een andere type leiderschap: innovatief, meer experimenteel en visie-gedreven. Wendbaarheid en aanpassingsvermogen is van cruciaal belang om als bedrijf te overleven. 
Creatieve leiders zijn beter in staat om nieuwe verdien- en waardemodellen te ontdekken én relevant te blijven voor de toekomst en de nieuwe generatie werknemers. Creatieve mensen en designers kunnen ‘wicked problems’ aanpakken door een iteratief en experimenteel proces te volgen. Ze benaderen de problemen van nu en de toekomst vanuit verrassende invalshoeken en maken organisaties meer wendbaar.

Voor wie?
Deze webinar is bedoeld voor leidinggevenden, (innovatie)managers en ervaren designers die werkzaam zijn bij grote en middelgrote organisaties met één of meerdere creatieve teams.

We behandelen creatief leiderschap vanuit 3 competenties:

Vertrouwen – mensen geloven in jouw visie en je geeft ze voldoende vertrouwen en een veilige omgeving om in te kunnen werken

Productiviteit  – je geeft ze de juiste kaders mee, ze behalen zelfstandig hun doelen en zijn accountable voor hun werkzaamheden

Creativiteit – je benut het creatief potentieel van je mensen en creëert ruimte om onontdekte oplossingen te vinden, te ontwikkelen en succesvol naar de markt te brengen

Je leert:

  • Hoe jij jouw aandacht en tijd beter kunt verdelen
  • Hoe je het creatief en innovatief potentieel van je mensen maximaal benut
  • Hoe je teams vertrouwen geeft en doelgericht laat werken
  • Welke innovatiemethodes je (wanneer) toe kunt passen
  • Welke competenties je nodig hebt om een betere creatief leider te worden
Machiel Oskam

Machiel is mede-oprichter van Online Department. Als incompany trainer en facilitator is hij actief betrokken bij de customer-centered transformatie van software en technologie bedrijven. Het is zijn missie om leiders en managers te overtuigen van de waarde van design binnen alle lagen van de organisatie.

T: 06 - 24 99 35 17

Neem contact op met Machiel
Webinar Creatief Leiderschap

Bekijk de webinar gratis on demand.  

Webinar Creatief Leiderschap - On Demand

Aanvraag linkje

Clutch review Online Department
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route