UX times

Kennis en ervaring delen met UX People

Door Thomas, Chief Operations @ Online Department

UX People is het carrière en educatie platform, opgericht door Online Department. We zien dat beginnende UX designers de ervaring missen om de arbeidsmarkt te betreden, ondanks de toenemende vraag. De meeste bedrijven zijn niet bereid (of niet capabel) om te investeren in talent. Naast deze mismatch tussen vraag en aanbod wordt de markt vervuild door recruiters die geen idee hebben wat een UX designer is en doet. Met UX People gaan we de arbeidsmarkt voor UX designers professionaliseren.

Al meer dan een jaar organiseren we workshops voor afgestudeerde designers onder de noemer Design & Dine. De UX People community is daardoor in korte tijd uitgegroeid naar een groep van meer dan 140 young professionals. Onze eigen jonge UX experts hebben bij ons kunnen profiteren van een intern trainingsprogramma. Die kennis delen ze met beginnende designers, om ze te helpen met een vliegende start van hun carrière. We leren ze om de meest fundamentele UX design en design thinking tools toe te passen, zoals interviewtechnieken en customer journey mapping. Tegelijkertijd leren wij van de deelnemers over het reilen en zeilen op de arbeidsmarkt.


Mismatch
Er is iets scheef, te beginnen bij de opleidingen. De kennis en instrumenten die studenten meekrijgen sluiten onvoldoende aan op wat bedrijven op dit moment vragen. Tel daarbij op de onduidelijke beschrijvingen van vacatures en onmogelijke combinaties van vaardigheden die worden vereist. Een UX desiger die klantonderzoek kan doen, analytics kan inrichten én dit kan vertalen naar prototypes, visual design en HTML mockups? Veel succes.

 

UX design is een team prestatie
UX design is een relatief nieuw vakgebied, wat uiteenvalt in verschillende rollen en vaardigheden. Wij onderscheiden 8 verschillende rollen, die passen bij het persoonlijkheidsprofiel en skillsets van de designer. Bij ons is bijvoorbeeld de rol van een interactieontwerper en een UI designer altijd gescheiden:

 

Wat gaan we doen?
UX People zal zich in eerste instantie inzetten om meer helderheid te verschaffen over de verschillende rollen en specialisaties, en ook bij designers meer bewustwording creëren. Het is voor hun toekomst van belang om een duidelijke keuze te maken en zich verder te ontwikkelen als professional, zeker gezien het toenemende aantal vacatures en de exponentiele groei van het aantal technologie bedrijven. Naast de financiële schade voor bedrijven door een verkeerde plaatsing van een kandidaat is de impact van een verkeerde carrièrekeuze op iemands leven onherstelbaar.

Onze missie is zorgen dat creatief talent niet langer verloren gaat én technologie bedrijven laten profiteren van design professionals. Zo behalen we ook sneller de missie van Online Department: software menselijker en gebruiksvriendelijker maken: meer impact met UX in de dagelijkse praktijk van software ontwikkelaars.

 

Lid worden van UX People
We beschikken over een community van +140 UX designers. Je kunt lid worden van onze Meetup groep als je 1 tot 3 jaar geleden bent afgestudeerd en je je verder wilt ontwikkelen als UX expert. Er volgt wel een persoonlijke selectie om de kwaliteit van de groep te waarborgen. Niet iedereen wordt toegelaten. Word je geselecteerd, dan word je automatisch uitgenodigd voor de workshops.

Volg ons ondertussen ook op Facebook.


Hulp nodig met het selecteren van een UX designer?
We zijn bedrijven gaan helpen met het selecteren, trainen en begeleiden van UX designers, omdat de zogenaamde loopbaan coaches van recruitment bedrijven de markt vervuilen en geen idee hebben wat designers echt drijft. We helpen met het maken van een betere match en het scherpstellen van de functie omschrijving. Ervaren senior designers (mentors) zijn bij het hele proces betrokken en zorgen voor maatwerk training en coaching ‘on the job’. Dat doen we ondermeer voor ANWB, Gemeente Den Haag en 50five.

Heel leerzaam. De workshop heeft mij meer inzicht gegeven in wat voor designer ik wil worden. Thank you!

Deelnemer Design & Dine Masterclass Customer experience mapping

De kandidaten worden door onze UX directors en senior designers gescreend. De screening bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Top grading interview
  2. Persoonlijkheidstest
  3. UX Design Challenge
  4. Opstellen van UX Design profiel (advies)

Zorg dat je de juiste designer aanneemt die goed past in je team. Neem voor de screening en selectie contact op met thomas@www.onlinedepartment.nl

Alles leren over UX? Ontvang de UX Times nieuwsbrief in je mailbox.

Jouw gegevens worden niet gedeeld met derden en alleen gebruikt voor onze mailinglist.

Lees ook

Contact

Haal meer uit je software en digitale business.

Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Plan Je Route

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl