fbpx

UX times

UX People Summer School

Door Inge, UX Researcher & Trainer @ Online Department

UX People is het educatie & carrière platform van Online Department, opgericht door onze eigen young professionals. Deze zomer organiseren we de UX Summer School om startende designers te helpen met hun ontwikkeling tot UX expert.

Onze UX experts werken on-site bij de klanten en worden daarbij begeleid door ervaren mentors. Daarnaast volgen ze een intern trainingsprogramma om te voldoen aan de eisen en behoeften van onze klanten in bijvoorbeeld de e-commerce en zorg markt. De kennis die ze daar op doen delen ze tijdens de Summer School met de nieuwe generatie UX en UI designers.

UX People is een actieve community van young professionals met als doel het delen van ervaringen en tools om starters te helpen met een snellere doorstroom naar de arbeidsmarkt. We slaan daarmee de brug tussen de vaardigheden die bij opleidingen zoals CMD onvoldoende worden belicht en onderwezen en de gewenste vaardigheden in de arbeidsmarkt.

Designers worden steeds meer facilitators van verandering. Er wordt veel van ze verwacht: denk aan het organiseren van workshops en het overtuigen van managers en belangrijke stakeholders. Uit het onderzoek dat we hebben uitgevoerd blijkt ook dat de gevraagde skills in vacatures een veel gevallen niet aansluit op het kennisniveau van startende UX designers. Door het geven van trainingen en inzicht te geven in het carrièreperspectief geven we starters de mogelijkheid om zich sterker te positioneren en te ontwikkelen tot expert.

Tijdens het driedaagse trainingsprogramma leer je alles over de belangrijkste trends en veelgevraagde UX tools en methodes. Daarnaast gaan we ook dieper in op jouw rol als UX designer en hoe je jezelf beter en professioneler kunt profileren op de arbeidsmarkt.

PROGRAMMA
Je kunt je inschrijven voor een losse dag of voor het volledige drie-daagse programma:

14 augustus  –  UX Research & test methodes
Het beheersen van research en test methodes wordt steeds belangrijker. Dat heeft te maken met de de behoefte van opdrachtgevers om vooraf aan de ontwikkeling van digitale producten zoveel mogelijk data van (potentiële) gebruikers te verzamelen en daardoor de acceptatie in de markt te verhogen. Daardoor kan flink worden bespaard om marketing- en ontwikkelkosten. Maar ook als een product in de markt staat kun je de conversie en klanttevredenheid snel verhogen met behulp van usability onderzoek en het testen met gebruikers.

Je leert

  • hoe je interviews afneemt
  • hoe je concepten en prototypes kunt valideren
  • hoe je usability test uitvoert

Meer informatie over usability onderzoek

 

15 augustus  –  Design Sprints
Dankzij Google heeft de design Sprint als research & validatie instrument een flinke vlucht genomen. Steeds meer product managers en product owners zetten de design sprint om omdat ze daarmee in korte tijd een concept of prototype kunnen testen met echte gebruikers. Tijdens deze training leer je hoe je een design sprint organiseert en faciliteert en zorgt voor kwalitatieve onderzoeksresultaten.

Je leert:

  • hoe je de 5-daagse workshops goed kunt voorbereiden
  • hoe je de deelnemers actief laat deelnemen en laat schetsen
  • hoe je een prototype maakt en test met echte gebruikers

Meer informatie over Design Sprints

 

16 augustus  –  Design Systems
Een Design System is een verzameling van herbruikbare componenten, onderbouwd met duidelijke richtlijnen en standaards, bedoeld om sneller en efficiënter producten te bouwen. Grote organisaties maar ook startups hebben behoefte aan dit systeem, omdat ze daarmee een consistente gebruikerservaring kunnen creëren op alle digitale kanalen én gebruik kunnen maken van een centraal gedocumenteerde digitale huisstijlgids.

Je leert:

  • hoe je design principles opstelt
  • hoe je stap voor stap een design systeem opbouwt
  • hoe je Sketch het meest efficiënt inzet

Meer informatie over Design Systems.

 

Studiepunten
In samenwerking met de Hogeschool Rotterdam is het voor CMD studenten mogelijk om studiepunten te verdienen door het volgen van het drie-daagse programma. Wil je meer weten over de inhoud van het programma of heb je vragen? Stuur ons een mailtje.

De training heeft mij geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn rol als UX designer en mijn carrière beter te kunnen plannen.

Wendy Deelnemer UX People training

Wil je op de hoogte van de laatste UX trends en onze gratis webinars? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alles leren over UX? Ontvang de UX Times nieuwsbrief in je mailbox.

Jouw gegevens worden niet gedeeld met derden en alleen gebruikt voor onze mailinglist.

Lees ook

Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route