fbpx

Willem & Drees

Webshop optimalisatie Willem en Drees op basis van interviews vertaald naar nieuwe gebruikerspaden en UX design. Betere user experience en conversie.

Bezoek de site

De vraag

We waren al een jaar de website van Beebox iteratief aan het verbeteren, toen de fusie met Willem & Drees eind 2016 een feit werd. Beebox was een leverancier van groenten- en fruitpakketen van boeren uit de buurt. Door de fusie moest de webshop worden aangepast. Naast het bestellen van de Beebox werd ons gevraagd om het assortiment van Willem & Drees in de webshop te integreren.

Willem & Drees draagt echt bij aan een duurzamere voedselketen.

De fusie bracht nieuwe logistieke uitdagingen met zich mee. Er was haast geboden om de klanten nu ook de mogelijkheid te bieden om de standaard pakketten te verrijken met producten uit het nieuwe en omvangrijke assortiment.

Aanpak

Om de behoeften van de klant en de franchisenemers beter in kaart te brengen zijn we gestart met een serie interviews. De inzichten hebben we vertaald naar nieuwe gebruikerspaden en een verbeterde checkout.

Omdat we binnen drie maanden live wilden met de website, werkte ons team op locatie bij Willem & Drees. Zo konden we direct – in korte, intensieve sprints – de wensen van CEO Drees Peter van den Bosch en de product manager vertalen naar het nieuwe design.

Resultaat
  • Integratie met de webshop
  • Verbeterde usability
  • Consequente look & feel

Toekomst

Het voordeel van deze co-creatieve vorm van samenwerking is dat er veel waardevolle en creatieve ideeën zijn gegenereerd om de gebruiker een nog betere service te bieden. Deze ideeën en concepten staan voor het komende jaar op de agenda. We hebben intensief samengewerkt met Stamkracht, de development partner van Willem en Drees.

UX experts as a service? Hoe dat werkt kun je lezen via onderstaande link.UX experts as a service

Ik ben echt onwijs trots op het resultaat. Mooi hoe we onze visie over samen bouwen ook door vertaald hebben in dit project. Een tandje erbij als het moest, vertrouwen op elkaars kracht en expertise en een beetje lol op z’n tijd.

Clutch review Online Department
Drees Peter van den Bosch CEO
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route