fbpx

UX team voor 50five

UX visie en Design System voor de e-commerce specialist in smart home producten.

Design System 50five

De case

50Five is een snelgroeiende club ondernemers uit Eindhoven met de ambitie om marktleider te worden in smart home producten. De technische partner had recentelijk een heel nieuw e-commerce platform gebouwd in Magento. Daarna ging alle aandacht uit naar het bieden van extra service en het verhogen van de conversie.

UX werd onderdeel van het development proces

Onze UX experts werden voor een periode van 6 maanden ingezet voor de optimalisatie en doorontwikkeling van het e-commerce platform. Naast het design van de verschillende pagina’s zijn we aan de slag gegaan met het implementeren van een efficiëntere design operatie.

Verwarming en energie bij 50Five
Smart Home solutions van 50Five
Smart Home solutions van 50Five

HET PROCES

We zijn begonnen met het opstarten van verschillende design sprints. Iedere nieuwe functionaliteit werd eerst door ons UX team ontworpen en getest, voordat het in een volgende sprint werd ontwikkeld door de developers.

Parallel aan de ontwikkeling hebben we een heel nieuw Design System opgezet. Hierin werden alle unieke design elementen en templates opgeslagen met de bijbehorende rationales. Daarmee konden we een consistente beleving waarborgen op het hele platform en konden nieuwe medewerkers snel aan de slag met de doorontwikkeling.

Customer journey workshops hebben bijgedragen aan de nieuwe klantgerichte aanpak en hebben de data inzichtelijk gemaakt voor alle afdelingen. De visie en strategie hebben we doorvertaald in een Product Roadmap voor de volgende 12 maanden. Dit gaf veel focus voor het team en de rest van de organisatie.

Het resultaat
  • Alignment binnen alle afdelingen met overzichtelijke product roadmap
  • Sturen op klantdata met behulp van customer journeys
  • Design System als levend document met alle design elementen en rationales
  • Meer dan 10% conversie optimalisatie van de checkout funnel

Leading by example

50five is een snel groeiende scale up. De enorme groei en complexiteit aan IT systemen zorgt voor een geweldige dynamiek. Voor ons team een prachtige ervaring om hier deel van uit te mogen maken.

Na een uitgebreide werving en selectie campagne heeft 50Five inmiddels een eigen team UX designers aangetrokken. Deze mensen konden mede dankzij de ontwikkelde visie en het Design System snel aan de slag. Geheel volgens de visie van Online Department.

Onze UX experts kunnen ook bij jou aan de slag voor het opzetten van een effectieve design operatie.Meer weten over onze on-site UX experts?

We hebben heel snel kunnen schakelen met het team van Online Department. Ze namen veel energie en expertise mee waardoor we flinke stappen hebben gemaakt in de conversie en de klantbeleving.

Clutch review Online Department
Jean-Paul Polfliet Director Technology
Expert Dave

Dave

UX lead & Lean Innovation Consultant

Dave is onze Lean Doctor en ontwerpt waardevolle interacties met behulp van design research en rapid experimentation. Op basis van analytics en klantonderzoek voert hij samen met jouw tech- en marketingteam experimenten uit die leiden tot hogere conversie en blijere klanten.

T: 06 - 28 81 60 86

Neem contact op
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route