fbpx

TimeMoto cloudsoftware

Met ons UX team is de TimeMoto in- en uitklok software gebruiksvriendelijker gemaakt en volledig gemigreerd naar de cloud.

Bezoek Timemoto
Timemoto-Saas-applicatie

DE CASE

Software voor in- en uitklokpparatuur gebruiksvriendelijker maken. En volledig overstappen naar de cloud. Dat waren twee belangrijke doelstellingen van TimeMoto, bij de start van dit mooie SaaS-project. TimeMoto verkoopt deze software internationaal aan bedrijven voor het beheer van personeel. Naast het in- en uitklokken, is het ook mogelijk om er werkplanningen en rapportages mee op te stellen. De cloudsoftware helpt allerlei soorten organisaties – van kleine bakkers tot aan kantoren en ziekenhuizen – om hun productiviteit te verhogen.

PROCES

Verschillende landen met allemaal eigen behoeften, frustraties en wensen. Maar ook verschillende protocollen voor de uitvoering van werk, financiën en medewerkerbescherming. Deze complexiteit zorgde voor extra uitdaging! 

Om de TimeMoto software beter aan te laten sluiten bij behoeftes van de gebruiker, de klantenservice meer te ontlasten en de klanttevredenheid te verhogen, hebben we verschillende stappen ondernomen:

UX research
Allereerst UX research, in binnen- en buitenland. Onder andere via interviews met gebruikers en de interne klantenservice. Ook hebben we meegeluisterd met klantgesprekken bij de klantenservice, de online feedback van klanten geanalyseerd en het gebruik van de software geobserveerd via Hotjar.

UX design
We hebben een customer journey uitgewerkt, om alle pijnpunten, obstakels en kansen voor de software inzichtelijk te maken. Daarnaast hebben we een product personality ontwikkeld. Dit zijn de persoonlijkheidseigenschappen die we tot uiting konden laten komen in de user experience. Voor de belangrijkste taken van de doelgroep hebben we de userflows iteratief uitgewerkt in interactie designs en visual designs. Het prototype is gevalideerd bij de doelgroep via usertests. 

Development
Tot slot hebben we de front-end uitgewerkt. Voor de back-end development hebben we samengewerkt met Dutch Grit, onze partner en specialist als het gaat om Microsoft en Cloud software.

RESULTAAT
  • Inzicht in totale gebruikerservaring van de doelgroep - vanaf het uitpakken van de device tot het instellen van de software
  • Nieuwe product personality, volledig passend bij de doelgroep
  • Een volledig vernieuwd responsive ontwerp voor de TimeMoto SaaS software
  • 24/7 realtime gegevens bekijken, roosters beheren en rapporten opmaken in de cloud
TimeMoto Cloud

From scratch beginnen

De oude software ‘vergeten’ en helemaal opnieuw starten. Zo voelt het een beetje, als een opdrachtgever graag from scratch begint. En wij vinden dat te gek! Die vrijheid, en het vertrouwen in onze aanpak. Het maakt ons extra trots op het resultaat. 

We kijken uit naar het geplande vervolgtraject, waarin we de nieuwe gebruikerservaring gaan monitoren, meten en nieuwe functionaliteiten gaan toevoegen.

Ook aan de slag met het innoveren van je (SaaS) software? Ja, ik wil meer happy users!

When OD started a lot of magic happened. They created a horizon and user centered vision we couldn’t imagine. We are super proud.

Clutch review Online Department
Guillaume van Lamsweerde Director of TimeMoto
Machiel Oskam

Machiel

Oprichter & UX Maturity Trainer

Machiel is mede-oprichter van Online Department. Als incompany trainer en facilitator is hij actief betrokken bij de customer-centered transformatie van software en technologie bedrijven. Het is zijn missie om leiders en managers te overtuigen van de waarde van design binnen alle lagen van de organisatie.

T: 06 - 24 99 35 17

Neem contact op
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route