fbpx

TellApe emballage app

TellApe is dé app voor complete, realtime data over emballage. Registreer direct elke overdracht, beheer een overzicht van saldo’s en verlies nooit meer emballage.

Bezoek de Tellape website

DE CASE

Kratten, karren, dozen en pallets. Bij elke logistieke levering ter wereld is emballage nodig. Ladingdragers en verpakkingsmaterialen die gebruikt worden ter bescherming van goederen of voor efficiëntie. Maar veel emballages gaan verloren als niet goed wordt bijgehouden waar en hoeveel er in omloop zijn. Dan blijven ze achter in een hoek van een magazijn, of worden vernietigd. Ze ‘verdwijnen’. En dat kost geld. 

TellApe is een digitale tool die het beheren van locaties, aantallen en transacties van emballage faciliteert. En daarmee actueel inzichtelijk maakt waar welke emballage is. Uniek in de wereld van de logistiek! De kosten(besparing) wordt direct helder. Onze UX experts ontwikkelden de user experience van de native app, het klantportaal en de website en identiteit van TellApe.

Van idee op bierviltje naar innovatief product

Het registreren van alle emballages wordt in de logistieke sector vaak gezien als een enorme klus. De doelstelling van deze innovatieve scale-up was om dit toch mogelijk, en vooral makkelijk te maken. Omdat het veel informatie oplevert en flink wat kosten bespaart. En bovendien nog duurzamer is ook.

PROCES

Vanaf het idee tot aan het product zijn verschillende stappen gezet. Te beginnen bij het scherpstellen van een productvisie. In een design sprint hebben we aannames onderzocht, om te achterhalen hoe we de succeskans konden vergroten. 

Want eenvoudig was het niet. Veel uiteenlopende processen en onduidelijkheid over wie wanneer verantwoordelijk is voor de emballage, zorgt voor een complexe situatie.

RESEARCH
We zijn echt de praktijk, of concreter, de vrachtwagencabines, in gedoken. We hebben meegereden met transportorganisaties en gesproken met laad- en los medewerkers, om te verkennen hoe verschillende emballage-processen zijn ingericht. Met deze verdieping in de ‘problem space’, is de probleemstelling aangescherpt. 

PROTOTYPE TESTEN
Vanuit de eerste inzichten hebben we een prototype ontwikkeld, met als uitgangspunt: een zo eenvoudig mogelijk registratieproces. Doorgevoerde veranderingen zijn steeds opnieuw gevalideerd bij eindgebruikers tot er een mooi product gelanceerd kon worden. Voor de ontwikkeling de native app en het klantportaal hebben we samengewerkt met Milvum.

Resultaat
  • Een nieuwe en consistente digitale identiteit voor de app en website, inclusief huisstijl
  • Een eenvoudig te gebruiken app voor magazijnmedewerkers en chauffeurs
  • Real time inzicht via online dashboard. De emballage-registratie biedt voor beide partijen actueel inzicht in de locatie van de emballage
  • De werkprocessen zijn sneller en efficiënter
  • En er wordt geen geld meer verloren op emballage.

Innovatie

Een digitaal product is altijd in ontwikkeling. In de doorontwikkeling van TellApe wordt gewerkt aan een koppeling met ERP-systemen, waardoor bijvoorbeeld geplande ritten al klaarstaan in de app. En aan functionaliteit waarmee beide partijen direct akkoord kunnen geven op een telling. Mooie ontwikkelingen om de transactie- en registratieprocessen in de logistiek nog sneller en gemakkelijker te laten verlopen.

Ook een onvergetelijke gebruikerservaring voor jouw software realiseren? Bekijk hoe we dit aanpakken

"Het fijne is dat TellApe realtime data biedt. We hoeven niet meer te wachten op fysieke bonnen en we kunnen gelijk opvolgen waar nodig."

Clutch review Online Department
gebruiker van de TellApe app
Expert Tamara

Tamara

Chief Customer Engagement

Tamara adviseert software en techbedrijven over het effectief inzetten van UX binnen hun organisatie. Ze zet zich in om de kwaliteit van zorg in Nederland te verhogen met slimme en gebruiksvriendelijke digitale innovaties.

T: 06 - 24 66 49 66

Neem contact op
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route