fbpx

De Case

Retailisation wilde samen met ons de hoogst mogelijke gebruikerservaring creëren op het distributieplatform voor winkelvoorraden, zodat verkopers zelfstandig en zonder ondersteuning de winkelvoorraden kunnen beheren. Dat is de kracht van Saas. Het slimme platform is data-driven en zorgt ervoor dat winkels als Nike en Timberland nooit meer “nee” hoeven te verkopen: zij hebben nu altijd de juiste producten op voorraad.

Elke dag de juiste voorraad op basis van voorspellingen

Altijd en overal de ideale winkelvoorraad!
Daarnaast had Retailisation behoefte aan een gestructureerd werkproces voor de doorontwikkeling van de designs van het platform, zodat de teams meer zelfsturend kunnen opereren.

Saas voor retail
Saas voor retail
Saas voor retail

Proces

Voor de optimalisatie van het platform hebben we ons eigen user-centered design proces gevolgd, waarbij we in korte iteraties nieuwe schermen en interacties ontwierpen en valideerden met de eindgebruikers van Retailisation. Pas daarna ging het development team ermee aan de slag.

Daarbij hebben we de snel groeiende organisatie geholpen om Agile te werken en het team gecoacht bij het inrichten en optimaliseren van de product backlog. Zo brengt de product roadmap voor het komende jaar alle disciplines bij elkaar en wordt er gewerkt vanuit een gedeelde visie.

Resultaat
  • Gebruikersvriendelijk platform dat verkopers zelfstandiger maakt
  • Nieuwe manier van werken met sprints (SCRUM)
  • Development en design zelfsturend en via gestructureerd proces
  • Roadmap vertaalt visie naar strategie in komend jaar

Coaching op locatie

Voorraadmanagement in de retail is complex en gaat over enorm veel data en dimensies. Het kost tijd om alle ins en outs goed te begrijpen voordat je een intuïtieve gebruikersinterface kunt ontwerpen. Onze experts duiken graag in dit soort complexe systemen. Moeilijke dingen makkelijk maken, dat is waar we sterk in zijn.

Coaching op locatie heeft ervoor gezorgd dat het team meer grip heeft op het proces en zelfsturend is geworden. De product organisatie van Retailisation is hierdoor een stuk volwassener geworden.

Wil je met jouw organisatie de volgende stap nemen in het user-centered werken?Ga aan de slag met een Agile UX coach

De UX experts zorgden ervoor dat ze eerst de user workflows begrepen voordat ze aan het project begonnen. Dit leidde tot enthousiaste feedback van de gebruikers. De betrokkenheid van Online Department bij het project resulteerde in een langdurige samenwerking. Ik ben onder de indruk van hun professionaliteit.

Clutch review Online Department
Jasper Zeelenberg DIRECTOR RETAILISATION BV.
Expert Dave

Dave

UX lead & Lean Innovation Consultant

Dave is onze Lean Doctor en ontwerpt waardevolle interacties met behulp van design research en rapid experimentation. Op basis van analytics en klantonderzoek voert hij samen met jouw tech- en marketingteam experimenten uit die leiden tot hogere conversie en blijere klanten.

T: 06 - 28 81 60 86

Neem contact op
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route