Brandfighters

Nieuwe identiteit en website voor het meest creatieve bureau van Amsterdam.

Bezoek de site
Nieuwe digitale identiteit Brandfighters

De vraag

BrandFighters wilde een nieuwe identiteit ontwikkelen die de beste creatieve talenten van Nederland zou aantrekken. Uit onderzoek bleek dat de marketeers - hun primaire klanten - zich bij de selectie van bureaus vooral laten leiden door cases met creatief werk. De opdracht was om een website en identiteit te ontwerpen die aansloot bij beide doelgroepen.

Creativity is Power

Voordat we aan de slag gingen met het visual design hebben we via een workshop het team gezamenlijk de nieuwe visie en hogere doelstelling (purpose) van de organisatie laten formuleren.

Aanpak

Met het team van BrandFighters definieerden we eerst tijdens verschillende workshops het DNA van de organisatie en het onderscheiden vermogen in de markt. De uitkomst werd 'Creativity is Power'. De nieuwe boodschap was het startpunt voor het ontwikkelen van de website en een nieuwe huisstijl. De keuze voor 'electric blue' en de vorm van het logo volgde logischerwijs uit de nieuwe positionering. Onze designers en frontend developers hebben een minimalistische website ontworpen, afgewisseld met contrastrijke illustraties. De backend van de website is ontwikkeld door Stamkracht.Het nieuwe logo staat voor snelheid, creativiteit en kracht. Op de website spatten de cases (bijna) letterlijk van het scherm, waarmee we de kracht van de creatieve community hebben doorvertaald naar de online beleving.

Resultaat
  • Nieuwe identiteit
  • Verhoging van website bezoek
  • Aantrekkelijke website experience voor creatieven
  • Versnelde onboarding naar het platform

Toekomst

BrandFighters is hard op weg om een toonaangevend bureau te worden in Nederland. Naarmate de community met creatieve talenten verder zal groeien kunnen ze de markt van creatieve bureaus echt gaan veranderen: minder overhead, meer creative power.

Merkpositionering begint met je purpose, het inspirerende DNA van je organisatie. Lees meer over onze aanpak.Merkontwikkeling

Van wrijving komt glans, in dit geval power. Door de co-creatieve samenwerking en stevige discussies hebben we elkaar steeds uitgedaagd om moeilijke keuzes te maken en de lat steeds een beetje hoger te leggen.

Clutch review Online Department
Oskar Bolhuis CEO
Machiel Oskam

Machiel

Design Director & Trainer

Machiel is mede-oprichter van Online Department. Als in-company trainer, coach en facilitator is hij actief betrokken bij de human-centered transformatie van technologie bedrijven. Hij brengt zijn kennis en ervaring als ondernemer mee naar de opdrachtgever.

Neem contact op
Contact

Haal meer uit je software en digitale business.

Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie

info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses

events@onlinedepartment.nl

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

T 010 - 8911051 Plan Je Route

Algemene informatie

info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses

events@onlinedepartment.nl