fbpx

Goboony

Goboony heeft door toepassing van design thinking, en ondersteuning van een nieuw UI design, aanzienlijk meer traffic gegenereerd.

Goboony.nl
UX design scale-up Goboony door Online Department

DE CASE

Goboony is een platform waar campereigenaren en reizigers bij elkaar komen. Als startup heeft Goboony een vliegende start gemaakt, ze zijn al actief in zes landen. Hoe het werkt? Je huurt een camper direct van de eigenaar, in Nederland of in het buitenland. Tijdens een campervakantie ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Wij hielpen Goboony met de nieuwe digitale ervaring voor hun bezoekers en het beleven van die vrijheid.

Goboony is de Airbnb voor Campers.

Goboony wil iedereen de mogelijkheid geven om zelf het avontuur aan te gaan of het avontuur te delen met anderen. Naast het merk en de beleving zijn we kritisch naar de beschikbare data gaan kijken om de gebruikerservaring structureel te verbeteren.

PROCES

We hebben Goboony geholpen met het toepassen van Lean UX methodes. Door te kijken naar de beschikbare data hebben we meetbare experimenten kunnen definiëren. Bij het opstellen van deze experimenten maakten we gebruik van de test- en leerkaarten van Alex Osterwalder. De testkaarten helpen om aannames te formuleren en meetbare doelen te stellen.

Stap voor stap hebben we de user experience en conversie van Goboony kunnen verbeteren. Parallel aan het lean UX proces hebben we het hele platform een nieuwe visuele identiteit gegeven.

RESULTAAT
  • Minder uitval tijdens de check-out
  • Een nieuwe onboarding experience
  • Een frisse visuele identiteit
  • Sneller en gemakkelijker een camper vinden die bij je past
  • Happy users!

RESULTAAT

De nieuwe identiteit heeft gezorgd voor een sterker gevoel van beleving en avontuur. De gebruikerservaring is op veel punten verbeterd. Met slimme filters vind je bijvoorbeeld gemakkelijker en sneller een camper die past bij jouw wensen. Daarnaast is de checkout vereenvoudigd wat resulteert in meer boekingen.

Na een succesvolle crowdfunding campagne gaat Goboony verder met het veroveren van Europa en de harten van alle campervakantie liefhebbers.

Wil je meer informatie over onze aanpak?On-site UX experts

Het team van Online Department heeft actief met ons meegewerkt om het oude platform te vervangen met een nieuwe look & feel en daarbij snel de pijnpunten in de conversie blootgelegd. Hun propositie 'UX experts a a service' werkt voor ons heel goed.

Clutch review Online Department
Foppe Mijnlieff Co-founder van Goboony
Expert Dave

Dave

UX lead & Lean Innovation Consultant

Dave is onze Lean Doctor en ontwerpt waardevolle interacties met behulp van design research en rapid experimentation. Op basis van analytics en klantonderzoek voert hij samen met jouw tech- en marketingteam experimenten uit die leiden tot hogere conversie en blijere klanten.

T: 06 - 28 81 60 86

Neem contact op
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route