fbpx

UX-competenties

We helpen organisaties om de interne UX-competenties te verhogen: van HR tot de implementatie van processen.

Maak een afspraak

Meer volwassen worden in research & UX-design

Onze gespecialiseerde UX-trainers en experts werken op locatie aan het verhogen van jouw interne UX-competenties.

Je hebt één of meerdere developmentteams, een prima functionerend marketing- en salesteam, maar UX is nog niet op niveau. Dat horen en zien we vaker bij groeiende software- en technologiebedrijven. Onze UX-consultants, trainers en coaches werken op locatie en in nauwe samenwerking met jouw productafdeling aan het verhogen van de interne UX-competenties. Met een verhoogd UX-volwassenheidsniveau als resultaat. We doen het voor en we doen het samen, zodat je UX straks helemaal zelf kunt.

Leiderschap
Het trainen van leiderschapsteams en managers is een cruciaal onderdeel om ruimte te creëren voor innovatie, research en UX-design. Onze trainingen en leerprogramma’s zijn hands-on, inspirerend en praktijkgericht. We combineren Design Thinking met Lean UX en creative leadership-programma’s.

Proces, methodes en tools
De uitvoerende teams faciliteren we om de uitkomsten van UX meetbaar te maken en processen te optimaliseren. Denk daarbij aan de integratie van UX binnen Scrum, het sturen op UX-metrics en het toepassen van Lean UX methodes, bijvoorbeeld binnen SAFe (het Scaled Agile Framework).

Ritmes en rituelen
De basis vormen we door efficiëntere processen voor innovatie en het uitleveren van gebruiksvriendelijke digitale producten te implementeren. Maar de meeste impact maak je door de verschillende afdelingen te verbinden, gemeenschappelijke doelen op te stellen en de interne communicatie te stroomlijnen.

HR support
Tot slot helpen we UX-managers en HR-medewerkers bij het opstellen van de juiste profielen voor de werving en selectie van de benodigde UX-rollen. Ook screenen we kandidaten.

Voor alle bovenstaande onderdelen van het UX-competentieprogramma gebruiken we handige frameworks. Zo maken we een vliegende start om jouw interne UX-afdeling op te tuigen of succesvol op te schalen. Voorafgaand aan de trainingen en de workshop voeren we een UX Maturity Assessment uit, om het niveau binnen jouw organisatie vast te stellen.

WAT LEVERT HET OP

  • Verhoogde customer experience en succesvolle digitale producten
  • Meer enthousiaste medewerkers en high performance teams
  • Meer output en meetbaar resultaat
  • Een meer klantgerichte mindset en cultuur
  • Een strategische en onderscheidende positie in de markt door UX

Meer weten?
Wil je verschillende cases, zoals voor Topdesk, Lely en Intramed met ons bespreken, maak dan een afspraak voor een online kennismaking.

Plan een kennismaking

User Experience Design

UX design draag bij aan een hogere gebruikerservaring en is een essentieel onderdeel binnen digitale productontwikkeling.

We zijn door de samenwerking met Online Department veel dichter bij de klant gaan staan. Ons eigen UX team is net begonnen en die bouwen door op de basis die is gelegd: een manier van werken waarbij UX volledig is geïntegreerd binnen de dagelijkse praktijk van software ontwikkeling.

Clutch review Online Department
Gerard Bosch CEO van Intramed
Machiel Oskam

Machiel

Oprichter & UX Maturity Trainer

Machiel is mede-oprichter van Online Department. Als incompany trainer en facilitator is hij actief betrokken bij de customer-centered transformatie van software en technologie bedrijven. Het is zijn missie om leiders en managers te overtuigen van de waarde van design binnen alle lagen van de organisatie.

T: 06 - 24 99 35 17

Neem contact op

Werk

Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route