Usability onderzoek

Met usability onderzoek leren we hoe jouw product of dienst wordt gebruikt door te testen met echte gebruikers.

Hoe voeren wij een usability onderzoek uit?

Voor een usability onderzoek nodigen we respondenten uit die binnen de doelgroep vallen en daardoor het product mogelijk gaan gebruiken. Dit zijn huidige gebruikers of toekomstige gebruikers van het product. We nodigen gemiddeld 5 personen uit per onderzoek. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je met 5 gebruikers al ongeveer 80% van de problemen omtrent gebruiksvriendelijkheid eruit hebt.

We voeren ook remote usability test uit als we geen toegang kunnen krijgen tot respondenten. We maken daarvoor gebruik van online usability platforms zoals Usabilityhub en Optimal Workshop.

Voorafgaande aan het onderzoek stellen we een draaiboek op, met daarin de onderzoeksvragen en de scenario’s de we willen testen.

Tijdens het onderzoek proberen we een zo natuurlijk mogelijke situatie te creëren voor de test. Wordt het product thuis achter de computer gebruikt of onderweg op een mobiel? Dit verschilt per prototype dat we testen.

We vragen aan de gebruiker of ze een aantal taken willen uitvoeren in het prototype. Terwijl de gebruiker deze taken uitvoert, worden ze geobserveerd door een UX researcher. Welke frustraties en problemen heeft de gebruiker? Hoe ervaart de gebruiker het product? Kan de gebruiker zijn doelen gemakkelijk behalen?

Door te observeren en de juiste vragen te stellen kan de UX researcher de gebruiksvriendelijkheid van het product in kaart brengen. Op basis hiervan kan de UX researcher een advies uitbrengen, waarmee de UX designer het ontwerp kan aanpassen om de ervaring van het product te verbeteren.


JE WILT

  • Je product of prototype toetsen met echte gebruikers
  • De verbeterpunten van je product in kaart brengen
  • Conversie en adoptie verhogen
  • Een onvergetelijke gebruikerservaring bieden

 

JE KRIJGT

  • Meer inzicht in de frustraties en belangen van je doelgroep
  • Een compleet rapport met advies om je product te verbeteren

 

Research & Insight

Door een product te testen kan de user experience van het product verbeterd worden. De inzichten die uit het onderzoek komen helpen de UX designer om een product te kunnen ontwerpen dat voldoet aan de wensen en verwachtingen die de gebruiker heeft. Wat onze mensen nog meer doen:

Expert Inge

Inge

UX researcher

Inge is UX researcher en onze expert op het gebied van kwalitatief onderzoek en usability testing.

Neem contact op

Werk

Machiel Oskam

Machiel Oskam

UX Expert — E-Health

UX spreekuur

Maak een afspraak met mij om te sparren over jouw UX uitdagingen. Ik ben gespecialiseerd in digitale strategie voor de lange termijn waarbij een meer klantgerichte transitie in gang worden gezet. Ik word enthousiast van alles omtrent Human capital, e-learning en Saas software. Ik stuur je een email om een tijdstip in te plannen.

Contact

Haal meer uit je software en digitale business.

Neem contact met ons op over:

Beschikbaarheid UX expert teamUX design projectUX expert reviewIncompany training of workshop

Bedankt, je bericht is verstuurd!

Tamara neemt contact met je op.

Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl

MAASHAVEN ZUIDZIJDE 2

3081 AE ROTTERDAM

010 - 8911051 Plan Je Route

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl