Online Department ook in 2022 partner van de Zorgambassade

Machiel Oskam

Partner/ Merk en digitale strategie

Net als vorig jaar is Online Department ook in 2022 weer partner van de Zorgambassade. Op deze manier ondersteunen we 16 talentvolle zorgprofessionals die zich buigen over de belangrijkste problemen uit de zorg. 

De Zorgambassade is dé nationale doe- en denktank voor de zorg. Verschillende spelers uit het zorglandschap hebben in het project de krachten gebundeld om samen concrete schaalbare oplossingen voor het zorglandschap te bedenken.

Begeleiding op het gebied van UX en Design Thinking

We ondersteunen de vier innovatieteams van de Zorgambassade op het vlak van UX en Design Thinking. Dat doen we met onze user experience design experts en design thinking facilitators. We gaan de teams helpen bij het uitwerken en pitchen van concrete, haalbare zorgconcepten. Ook coachen we de teams bij het uitvoeren van aanvullend onderzoek en het testen van hun ideeën in de markt. Het blijft dus niet alleen bij plannen maken, we gaan verder en denken ook na over implementatie.

Lees hier meer over het programma en de belangrijke thema’s van 2022.

De barrière tot innovatieadoptie

Het thema van de editie 2022 is ‘De barrière tot innovatieadoptie’. Zowel innovatieve technologieën als processen lopen tegen barrières aan bij implementatie en opschaling. Als specialist in het verbeteren van EPD’s (elektronische patiënten dossiers), PGO’s (persoonlijke gezondheidsomgevingen) en HIS’en (huisarts informatiesystemen) herkennen we die uitdaging als geen ander. De ervaring en expertise die we hierover hebben, brengen we in bij de Zorgambassade.

Zorgideeën verdienen een kans

De ambities van de Zorgambassade en ons UX-bureau liggen in elkaars verlengde: een bijdrage leveren aan toekomstbestendige zorg in Nederland. Want de urgentie van digitale innovatie in de zorg wordt alsmaar groter. De baanbrekende ideeën van de zorgprofessionals verdienen een kans om te ontkiemen. Wij dragen daar graag aan bij.=

Meer weten over onze visie op of ervaring met digitale zorg?

Bekijk de pagina over Zorginnovatie, stuur ons een e-mail of bel naar 010 – 8911051.

Gerelateerde artikelen

Tammi ✅
UX voor Visma Cash
Design system voor farm software