fbpx

Expert videos

Sta je op het punt om te investeren in user experience design? Bekijk welke UX-rollen je nodig hebt

Zet je klant centraal binnen product- ontwikkeling en verhoog het niveau van UX binnen je teams.

Expert video

T-shaped of gespecialiseerd

Wanneer softwarebedrijven op het punt staan om een UX designer in te huren of aan te nemen ontstaat al snel de vraag: wat doet een UX designer eigenlijk en welke rol heb ik precies nodig? 

Bedrijven die voor het eerst  in UX investeren zijn vaak op zoek naar ‘T-shaped’ specialisten die een veelheid aan activiteiten kunnen uitvoeren. Van klantonderzoek en design tot front end development en data analist. De achterliggende redenen zijn vaak de beperkte investeringsmogelijkheden en de onbekendheid met UX-designactiviteiten en de resultaten die daarmee behaald kunnen worden.

UX design is not one job. Het is een teamprestatie met verschillende, gespecialiseerde rollen. Het schaap met de 5 poten bestaat nu eenmaal niet. Welke rollen je nodig hebt is afhankelijk van de vraag en de fase waarin jouw product zich bevindt.

Voorbeelden

Wil je meer kwantitatieve en kwalitatieve inzichten verzamelen over de gebruiksvriendelijkheid van jouw EPD, HIS of PGO-systeem, dan heb je een UX researcher nodig.

Wil je de gebruikerspaden en interacties van je applicatie verbeteren met deze inzichten, dan heb je een interaction designer nodig.

Wil je jouw applicatie voorzien van een nieuwe look & feel, dan heb je een visual designer nodig.

Deze drie rollen werken nauw samen in je core UX-team. Vaak onder leiding van een UX lead, die als bruggenbouwer fungeert tussen business, marketing en product development en zorgt draagt voor een optimaal user centered designproces. In een latere fase kan het UX-team worden uitgebreid met additionele rollen zoals bijvoorbeeld een frontend developer, UX copywriter, data analyst of content strateeg.

Voorwaarde voor succes is dat UX designers geïntegreerd meedraaien binnen het ontwikkelteam, zodat klantfeedback met alle belanghebbenden wordt gedeeld.

Vraag je dus bij het inhuren of in dienst nemen van een UX-specialist eerst af welke competenties je nodig hebt om je EPD, HIS, PGO of andere applicatie naar het volgende niveau te tillen.

Kennismaken? Dat kan!

Tamara Waakop Reijers

Customer engagement

Maak kennis met jouw zorginnovatie expert.

010 - 89 11 051

Kennismaken? Dat kan!

Meer expert video's

Artikelen

Onze partners

De digitale zorg in Nederland menselijker maken kunnen we niet alleen. Daarom investeren we in ons netwerk en werken we actief samen met partners die onze missie delen.

We geven trainingen en organiseren workshops door het hele land en natuurlijk ook online. Het overdragen van kennis over gebruikersonderzoek en user experience design is een belangrijk onderdeel van ons werk. We delen onze ervaringen ook graag met jouw via jouw netwerk.

Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route