fbpx

Expert video

Hoe onderbouw je de investering in gebruikersonderzoek en design?

Machiel geeft in deze video voorbeelden van 'the return on investment' van gebruikersonderzoek en UX design.

Expert video

Maak een business case

Machiel, digitaal strateeg bij Online Department, vertelt  in deze video over de return on investment van gebruikersonderzoek en design.

Voor ICT leveranciers en software ontwikkelaars in de zorg is user experience design (of UX design) nog betrekkelijk nieuw. Als jij op het punt staan om te investeren in UX dan heeft Machiel een aantal tips.

UX design gaat namelijk verder dan het ontwerpen van visueel aantrekkelijke schermen. Het is een methode om op basis van data en onderzoek meer gebruiksvriendelijke en intuïtieve software te ontwerpen én te bouwen.

Naast het zorgen voor meer blije eindgebruikers, kun je met UX flink besparen op IT kosten, de druk op de helpdesk verlagen en je sales- en marketingproces vereenvoudigen.

Machiel vertelt in de video over 4 zakelijke KPI’s waarmee je een business case kunt maken.

KPI's voor digitale innovatie

Aan de klantzijde, de buitenkant van je organisatie, kun je doelen stellen op het gebied van sales & marketing én de klanttevredenheid. Als het gaat om besparing op interne processen kun je kijken naar de kosten voor software development en voor support.

Laten we beginnen bij de klanttevredenheid. Met onderzoek kun je de mate van klanttevredenheid én het niveau van gebruiksvriendelijkheid in kaart brengen. Dat kan met behulp van interviews of een eenvoudige vragenlijst. Kijk ook eens naar de System Usability Scale, ook wel bekend als de SUS. Dat is een mooie meetmethode om een nulmeting te maken van jouw software.

Als dat onderzoek een onvoldoende scoort, kun je met UX werken aan het verhogen van de klanttevredenheid. 

Zodra de eindgebruikers, bijvoorbeeld artsen en therapeuten of patiënten, sneller en gemakkelijker hun taken kunnen uitvoeren, zullen ze minder snel overstappen naar de concurrent en jouw product actief in hun netwerk aanbevelen. 

De KPI’s waar je op dan kunt sturen zijn retentie (ze blijven langer klant), klanttevredenheid maar ook productiviteit. De administratieve lasten verlagen en snel kunnen werken zijn van essentieel belang in de zorg.

Er zijn nog veel meer KPI’s die Machiel voor je kan beschrijven, maar dit is een goed begin om de discussie met je collega’s te voeren op basis van data en feiten. 

Kennismaken? Dat kan!

Machiel Oskam - digitaal strateeg

Machiel Oskam

Digitaal strateeg

Maak kennis met jouw zorginnovatie expert

010 - 89 11 051

Kennismaken? Dat kan!

Meer expert video's

Artikelen

Onze partners

De digitale zorg in Nederland menselijker maken kunnen we niet alleen. Daarom investeren we in ons netwerk en werken we actief samen met partners die onze missie delen.

We geven trainingen en organiseren workshops door het hele land en natuurlijk ook online. Het overdragen van kennis over gebruikersonderzoek en user experience design is een belangrijk onderdeel van ons werk. We delen onze ervaringen ook graag met jouw via jouw netwerk.

Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route