fbpx

Expert video

Hoe organiseer je een design sprint, voorafgaand aan development?

Marieke vertelt in deze video over hoe je in korte tijd bewijs kunt verzamelen voor de investering in een nieuw idee.

Expert video

Innovatief blijven

Bij softwareontwikkelaars in de zorg is iedereen druk is met wet- en regelgeving, het onderhouden van de software en het oplossen van bugs. Het grote plaatje wordt bij productontwikkeling nog wel eens uit het oog verloren. 

Hoe zorg je dat je blijft voldoen aan de toenemende eisen van de eindgebruikers én tegelijk ook innovatieve oplossingen test in de markt? 

Als je snel wilt onderzoeken of een nieuwe functionaliteit waarde heeft, kun je een Design Sprint organiseren. Google ontwikkelde de methode ooit, het heeft hen veel gebracht. De methodiek is ook toepasbaar voor bijvoorbeeld het verrijken van een e-health oplossing of EPD. 


Hoe werkt dat, zo’n Design Sprint?
Met een multidisciplinair team doorloop je 5 fases in 5 dagen. Je hebt verschillende vaardigheden tegelijk nodig, net als ‘Ocean’s eleven’.

In het team zitten bijvoorbeeld een strateeg, een beslisser, iemand die de problemen van de gebruiker goed kent en iemand die de concepten visueel kan uitwerken, zoals een UX designer. En natuurlijk een facilitator die het hele proces in goede banen leidt.

Je werkt in die dagen intensief samen aan een vooraf bepaalde ‘challenge’. Bijvoorbeeld: “Hoe kunnen we patiënten zelf een diagnose laten uitvoeren met behulp van ons platform, zodat ze de arts niet hoeven te bellen?”

De fases van een Design Sprint

We doorlopen in een Design Sprint verschillende fases:

De eerste dag wil je het probleem begrijpen: met het hele team deel je kennis over wat er speelt rondom de challenge. 

De tweede dag ga je ideeën uitwerken over hoe het probleem kan worden opgelost. Maak het visueel, want dat spreekt het meest tot de verbeelding. En nee, daarvoor hoef je niet te kunnen tekenen!

De derde dag stem je samen over het beste idee: Dat is nog best lastig, want je moet ook afscheid nemen van sommige ideeën.

Op dag vier maak je een demo om te testen: de gekozen oplossingsrichting wordt uitgewerkt in een prototype. Dat kan zijn op papier, of interactief, in de vorm van een klikdemo. Hoe realistischer het prototoype, hoe beter je het kunt testen. 

De laatste dag maakt het proces echt klantgericht: dan ga je het prototype testen met een groep gebruikers. Iedereen kan dan zelf meebeleven of het werkelijk de moeite waard is om er in te investeren.

Het samen met je team organiseren van een Design Sprint geeft veel energie en is vooral ook heel leerzaam. Het levert veel waarde in korte tijd. “De reacties die ik vaak krijg zijn dat de methode heel erg helpt om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen”.

Heb je een innovatief idee dat je in kort tijd wilt valideren met je stakeholders en eindgebruikers, organiseer dan een Design Sprint.

Kennismaken? Dat kan!

Marieke

Marieke Morsch

Innovation Lead

Maak kennis met jouw zorginnovatie expert

010 - 89 11 051

Kennismaken? Dat kan!

Meer expert video's

Artikelen

Onze partners

De digitale zorg in Nederland menselijker maken kunnen we niet alleen. Daarom investeren we in ons netwerk en werken we actief samen met partners die onze missie delen.

We geven trainingen en organiseren workshops door het hele land en natuurlijk ook online. Het overdragen van kennis over gebruikersonderzoek en user experience design is een belangrijk onderdeel van ons werk. We delen onze ervaringen ook graag met jouw via jouw netwerk.

Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route