UX times

Even voorstellen: Rogier Kien is onze nieuwe UX Lead

Rogier Kien, UX Lead van Online Department
Door Thomas, Chief Operations @ Online Department

Per september 2018, ontvangen wij vol enthousiasme Rogier als UX Lead. Hij is een hands-on en resultaatgerichte UX/UI designer. Als freelancer heeft Rogier de afgelopen 20 jaar bedrijven geholpen om een onvergetelijke gebruikerservaring te ontwerpen. Hij neemt nu de stap om zich bij een vast team aan te sluiten. Als een van de contentmakers binnen Online Department ga ik, Amy, in gesprek met Rogier. Op deze manier stel ik hem graag voor.

Welkom bij Online Department. Al 20 jaar actief in het werkveld kun je hier iets over vertellen?

Ik heb als ontwerper op veel verschillende plekken mogen werken bij gerenommeerde bedrijven als Unive-UGZ, Redmax en Sacha shoes, maar ook ben ik betrokken geweest bij het opzetten van start-ups zoals iLost. Als freelancer heb ik de mogelijkheid gehad om remote op verschillende plekken ter wereld te werken. Ik heb bijvoorbeeld in Frankrijk gewerkt als UX designer aan een online portal voor beach clean-ups bij de Surfriders Foundation. Naast werken kon ik ook veel surfen, dat was een unieke ervaring.

Waarom heb je de stap gemaakt om vast bij Online Department te werken?

Ik ontdekte dat ik voor een keuze stond: of ik moet alles op UX vlak zelf kunnen, of ik verzamel een multidisciplinair team om me heen. Ik heb voor het laatste gekozen. Bij online department heb ik het hechte en getalenteerde team gevonden waar ik naar opzoek was.

‘Ik voel me als een vis in het water bij Online Department. Vroeger werd ik vaak afgerekend als ik vroeg ‘waarom’ en nu word ik ervoor betaald.’

Daarbij deel ik de passie voor e-Health met Online Department, deze passie heb ik ontwikkeld tijdens verschillende projecten binnen de zorg. Ik ben bijvoorbeeld betrokken geweest bij de ontwikkeling van een van de eerste EPD’s (electronisch patientendossier) in samenwerking met Redmax. Ook heb ik gewerkt voor Sense Health. Sense Health maakt persoonlijke hulp laagdrempeliger door gebruik van nieuwe technologieën. Ook heeft het inzichtelijk maken van data mijn interesse en zeker bij nieuwe toepassingen binnen e-Health.

Hoe belangrijk is data voor jou als UX designer?

Een goede ontwerper komt vaak dichtbij ‘perfect’ zonder enige data, echter blijft het dan een vorm van kunst. Hier kun je als bedrijf niet op drijven, het moet reproduceerbaar en schaalbaar zijn. Tegelijkertijd is het lastig om de waarde van UX holistisch te zien en de ROI aan te tonen. Binnen Online Department ga ik hiermee aan de slag; door middel van data wil ik aantonen waarom UX Design niet meer is weg te denken is uit elk digitaal ontwikkel proces.

Wil je kennismaken met Rogier?
Neem gerust contact met hem op via rogierkien@www.onlinedepartment.nl

Alles leren over UX? Ontvang de UX Times nieuwsbrief in je mailbox.

Jouw gegevens worden niet gedeeld met derden en alleen gebruikt voor onze mailinglist.
Contact

Haal meer uit je software en digitale business. Neem contact met ons op over:

Contact

Expert Tamara

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
010 - 8911051

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

Algemene informatie


info@onlinedepartment.nl

Worskhops & Masterclasses


events@onlinedepartment.nl
Plan Je Route